BRAZIL

Nadrealne klauzule: Najgori klub svijeta poslao "ozbiljnu" ponudu Mesiju

Vrhunac svega je posljednja klauzula nalaže da Mesi pred ogledalom triput mora reći da je Pele bolji od Maradone

Argentinac još nije reagovao. Arhiv

M. K.

1.7.2021

Lionel Mesi (Messi), koji od sinoć više nije član Barcelone, postao je slobodan igrač i sada se čeka da se vidi gdje će sjajni Argentinac nastaviti karijeru. 

Dok se to čeka, na adresu Mesija stigla je jedna ponuda koja je skrenula mnogo pažnje, i koja je u svakom slučaju samo jedna dobra i provokativna šala, mada je po sastavu itekako ozbiljna i važeća.

Naime, ponudu je poslao brazilski niželigaš Ibis Sport Club, ponosni vlasnik Ginisovog rekorda u razdoblju bez pobjede. Naime, tri godine i 11 mjeseci ovaj klub nije pobijedio nikoga, pa je proglašen najgorim na svijetu.

Ono što je posebno skrenulo pažnju jesu klauzule u ugovoru. 

Za početak, ugovor bi trajao čak 15 godina, počevši od današnjeg dana. Druga stavka naglašava da bi igrač bio plaćen po učinku. Međutim, ona je u sukobu interesa s narednim stavkama, prema kojima Mesi ne smije zabijati puno golova niti postati prvak.

Dalje, Mesi ne smije nositi svoj omiljeni broj 10 jer je on u vlasništvu Maura Šampoa (Shampo), miljenika navijača Ibisa koji je poznat po svojoj čupavoj frizuri i pomalo podsjeća na legendarnog golmana Higuitu.

Vrhunac svega je posljednja klauzula nalaže da Mesi pred ogledalom triput mora reći da je Pele bolji od Maradone. Reakcija Mesija tek se očekuje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.