HRVATSKA

Bivšem treneru Dinama određen istražni zatvor

Sudi se za izvlačenje novca iz Nogometnog kluba Dinamo Zagreb

Mamić će se moći žaliti. ARHIVA

E. Ćosić

7.7.2021

Izvanraspravno vijeće osječkog županijskog suda danas je odredilo istražni zatvor odbjeglom Zoranu Mamiću kojemu se, uz brata Zdravka i još petoricu optuženih, sudi za izvlačenje novca iz Nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Izvanraspravno vijeće je, na za javnost zatvorenom ročištu, ocijenilo prijedlog Uskoka za određivanje istražnog zatvora osnovanim te je rješenjem odredilo istražni zatvor protiv Zorana Mamića, jer se nalazi u bijegu, a koji počinje teći trenutkom uhićenja, izvijestio je sud.


Oštetili Dinamo za 200 miliona

Rješenje nije pravomoćno, jer se na njega može žaliti, o čemu odlučuje Visoki kazneni sud, piše "Index.hr".

Protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice optuženika na osječkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje temeljem druge optužnice Uskoka, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao, do odlaska u BiH, u aprilu 2021.

Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom Uskoka obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Niki Artur Vuksan (Nikky Arthur), a tereti ih se da su izvlačenjem novca, u sklopu zločinačkog udruženja oštetili NK Dinamo za 200 miliona kuna.

Sudi mu se kao i bratu

Rješenjem o određivanju istražnog zatvora stekli su se uvjeti da se i za Zorana Mamića, kao i za njegovog brata Zdravka, donese rješenje o nastavku suđenja u njegovoj odsutnosti, pojasnili su na osječkom sudu.

Vrhovni sud je u martu ove godine Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu, iz prvog suđenja, od šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora, prenosi "Index.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.