OBNOVLJEN PROCES

Zvijezdi nizozemske reprezentacije prijeti četiri godine zatvora: Optužen za fizički napad nožem

Vjerovali ili ne, u julu prošle godine, na jednoj je zabavi nožem ubo svog rođaka!

G. Š. / Sportske novosti

Policija je dovršila istražne radnje

Foto: AFP


Nizozemski fudbalski reprezentativac i igrač moskovskog Spartaka, 29-godišnji Kvinsi Promes (Quincy) mogao bi se suočiti s velikom kaznom zbog sudjelovanja u jednom fizičkom incidentu. Vjerovali ili ne, u julu prošle godine, na jednoj je zabavi nožem ubo svog rođaka!

I to - u koljeno! Promes je tada bio pod utjecajem alkohola, a na porodičnoj zabavi svađa se dogodila jer je navodno Promesov rođak ukrao novac i nakit od trećeg člana njihove porodice

Ako se prisjetimo, Promesov rođak prijavio je fudbalera tek nekoliko mjeseci kasnije pa je Promes bio nekoliko dana u pritvoru, a on je nakon izlaska rekao da će se pravno dokazati da nije ništa učinio. Dakle, s prijezirom je odbacivao sve tvrdne tužitelja.

Godinu dana nakon nemilog incidenta javilo se nizozemsko državno odvjetništvo. Promesu je ostala "etiketa" osumnjičenog dok se ne rasvjetle svi detalji, a država se uplela budući da bi htjela obnoviti proces. Policija je dovršila istražne radnje, a Promesu, u slučaju da ga država i osudi zbog fizičkog napada nožem prijeti kazna zatvora do četiri godine.

Promes je nastupio i na ovogodišnjem Euru 2020, i to u trećem kolu grupne faze protiv Austrije, te u osmini finala protiv Češke.

NA VRH

Podijeli članak na