LEGENDA U PROBLEMIMA

Nevolje za Gigsa, sada je optužen da je udario djevojku i golu je izbacio iz hotelske sobe

Bivši as Mančester junajteda i prošle godine bio optužen za nasilje prema dvije žene

Gigs: Očekuje ga suđenje prvog mjeseca naredne godine. TWITTER

E. Ćosić

23.7.2021

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs (Ryan Giggs) nema mira u igračkoj penziji. Velšanin se suočava sa velikim problemima, nakon što su isplivali novi detalji napada i nasilničkog ponašanja prema dvije žene, zbog čega će se naći na suđenju 24. januara naredne godine.

Bivši as "Crvenih đavola" je optužen da je u novembru prošle godine pretukao djevojku Kejt Grevil (Kate Greville), zbog čega je bio i uhapšen, ali je pušten na slobodu nakon plaćanja kaucije. On negira da je fizički napao svoju djevojku, međutim već je dobio kaznu jer ga je Fudbalski savez Velsa smijenio sa pozicije selektora.

I dok Gigs čeka suđenje, britanski mediji su objavili šokantne detalje optužnice. Navodno je svoju djevojku udario nogom u leđa, a onda je golu izbacio ispred hotelske sobe na Staffordu. U to su uključene i prijetnje djevojci koja je pokušavala ranije okončati. Navodno je Gigs napao i Emu Grevil, sestru njegove djevojke. 

Inače, Gigs i Kejt su tri godine bili u vezi, koju su otpočeli sedam mjeseci nakon razvoda Velšanina od supruge Stejsi (Stacey). Do razvoda je došlo nakon što se otkrila afera Rajana i djevojke njegovog brata Rodrija (Rhodri).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.