ENGLESKA

"Loši momak" ponovo na djelu: Nekadašnja fudbalska zvijezda morala se javiti na sud

Bivši fudbaler, a danas menadžer Roversa, Džoi Barton, optužen je za premlaćivanje žene

Barton ponovo u problemima. Getty

M. K.

26.7.2021

Niz godina engleski fudbaler Džoi Barton (Joey Barton), važio je za "lošeg momka" u engleskom, ali i evropskom fudbalu, jer svojim ponašanjem, psovanjem, svađama i prgavom i grubom igrom na terenu, svakodnevno je skretao pažnju na sebe i punio naslovnice sportskih tabloida. 

Barton (38) sada ponovo ima problema sa zakonom, dakle nije smirio i nakon što je okončao igračku karijeru i prešao u menadžerske vode.

Ovaj Englez, koji je trenutno menadžer niželigaša Bristol Roversa, mora danas se pojavio na sudu nakon što je optužen za premlaćivanje žene, i naravno izjasnio se da nije kriv.

Sve se navodno desilo prošlog mjeseca na stambenom imanju u Londonu u kojem je žena zadobila povredu glave, a Barton je uhapšen istog dana, te je malo kasnije pušten uz kauciju do početka suđenja.

Barton je tokom karijere igrao između ostalih za Mančester siti, Njukastl, Marsej.., a do sad je već dva puta bio osuđen zbog nasilja, pa mu ni zatvorske kazne nisu strane s obzirom na to da je nekoliko puta bio u pritvoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.