KRIVAC JE KARANTIN?

U Srbiji prekinut prenos borbe u kojoj je albanska džudistkinja osvojila zlato

Olivera Kovačević, urednica na RTS-u, dala je, po mišljenju mnogih medija na Balkanu, bizarno objašnjenje za ovaj potez televizije

Gjakova sa zlatnom medaljom. AFP

M. K.

27.7.2021

Srbijanska državna televizija, RTS, uradila je potez koji bi se u svijetu mogao protumačiti kao da dolazi iz neke istočne zemlje sa diktatorskim režimom, međutim mnogima koji žive na tlu Balkana i poznaju ovdašnje političke prilike, ovaj potez će se činiti sasvim normalnom pojavom.

Naime, malo prije finalne džudo borbe u ženskoj kategoriji do 57 kilograma, na Olimpijskim igrama, prekinut je prenos na RTS-u. Možda to i ne bi bilo toliko čudno da u finalu jedna od akterica nije bila Nora Gjakova s Kosova.

Gjakova je na kraju pobijedila u finalnoj borbi Francuskinju Sarah Leoni Ciski (Leonie Cysquie) te  donijela Kosovu već drugu zlatnu medalju na ovim Igrama. U međuvremenu je Srbija je trenutno stala na po jednom srebru i bronzi.

Olivera Kovačević, urednica na RTS-u, dala je, po mišljenju mnogih medija na Balkanu, bizarno objašnjenje za ovaj potez televizije:

- Većini novinara naše kuće u Tokiju je određene dvosedmični karantin, pa je do prekida prenosa došlo jer nemamo dovoljno ljudi za pokrivanje svih događaja, poručila je Kovačević.

Ne treba posebno podsjećati kako Srbija ne priznaje Kosovo kao samostalnu i međunarodno priznatu državu, smatravši kako je time otet dio Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.