SUSRET LEGENDI MILANA

Ibrahimović se družio s Berluskonijem, a potom se oglasio na Instagramu

Popularni Ibrakadabra, koji se u Milanu trenutno oporavlja od povrede, prvi put se pridružio Rosonerima 2010. godine

Berluskoni i Ibrahimović. Instagram

M. K.

8.8.2021

Sjajni švedski napadač Zlatan Ibrahimović sreo se sa bivšim predsjednikom Milana, a danas prvim čovjeka Monce, Silvijom Berluskonijem (Berlusconi), s kojim se fotografisao, pa podijelio sliku na svom Instagramu uz posebnu poruku.

"Moć ne čini prave stvari. Ona samo stvara historiju".

Popularni Ibrakadabra, koji se u Milanu trenutno oporavlja od povrede, prvi put se pridružio Rosonerima 2010. godine, kada je upravo Berluskoni bio na čelu kluba.

Italijanski mediji su se prisjetili zajedničkog vremena Ibre i Berluskonija u Miilanu, a naveli su i jedan podatak koji govori kooli su utjecaj ova dva igrača imala u tom klubu koji je pod vodstvom Berluskonija osvojio sve što se u fudbalu može osvojiti. 

Zajedno su njih dvojica osvojili 60 trofeja, i to, 29 onih koje je osvojio Berluskonijev Milan (osam naslova prvaka Italije, pet Liga prvaka, šest italijanskih Superkupova, klupsko svjetsko prvenstvo i drugi), dok na Ibrinom zidu stoji 31 trofej.

Legendarni napadač je osvojio 11 državnih prvenstava, tri nacionalna kupa, četiri ligaška kupa, evropski superkup i mnoge druge.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.