NIJE MU ZABORAVIO 2018.

Srbijanski komentator njemačkog sudiju nazvao drumskim razbojnikom

- Vi suca, pretpostavljam, prepoznajete, ali uz vaše razumijevanje, ja ime ovog drumskog razbojnika zaista ne želim izgovarati, rekao je komentator na SK.rs

Brih nije ostao u dobrom sjećanju selekciji Srbije. thesun

M. K.

22.8.2021

Poznati njemački sudija Feliks Brih (Felix Brych) danas je sudio drugoligašku između Ingolštada i Ninberga (0:0).

Zanimljiva scena vezana za ovaj meč  desila se na kanalu Sportklub. Naime, komentator srpskog Sportkluba očito nešto ima protiv ovog sudije, pa je tako  u prijenosu odbio izgovoriti njegovo ime, a nazvao ga je drumskim, odnosno uličnim razbojnikom.

- Vi suca, pretpostavljam, prepoznajete, ali uz vaše razumijevanje, ja ime ovog drumskog razbojnika zaista ne želim izgovarati i neću to činiti tokom ove utakmice. Nažalost, ovakvima je i dalje dozvoljeno da se bave fudbalom, rekao je komentator, a prenosi Index.hr.

Srbijanski komentator Nijemcu vjerovatno nije zaboravio  način na koji je sudio utakmicu Srbije i Švicarske na Svjetskom prvenstvu 2018, kada pri rezultatu 1:1 u direktnom okršaju za prolazak u narednu rundu, Brih nije dosudio poprilično očigledan penal na Aleksandru Mitroviću, a potom je Šaćiri (Shaqiri) u 90. minuti zabio za presudnu pobjedu Švicarske.

FIFA je Briha nakon tog susreta za kaznu poslala kući sa samo jednom odsuđenom utakmicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.