ENGLESKI HUMOR

Tragičar Junajteda iz Berna na udaru društvenih mreža

Upravo je Ronalda Lingard zamijenio u 72. minuti kod 1:1, da bi se desilo to što se desio, a društvene mreže su bile bez milosti

Lingard je zamijenio Ronalda u sinoćnjem meču. AFP

M. K.

15.9.2021

I pored velikih najava, kako u prvenstvu, tako i u Ligi prvaka, pogotovo nakon povratka Kristijana Ronalda (Cristiano), Mančester junajted je na startu evropskog elitnog takmičenja upisao samo poraz na gostovanju kod Jong Bojsa.

Iako je zabio gol švicarskom timu, Ronaldo nije mogao pomoću Junajtedu da izbjegne poraz. Za to se pobrinuo Ronaldov saigrač, Džesi Lingard (Jesse).

Naime, Bojsi su slavili pogotkom u 95. minuti Džordana Sibačeua (Jordan Siebatcheu) koji je pogodio nakon što je nesretni Englez vratio loptu prema svom golu, ali ravno u for domaćem igraču.

To je bio razlog da društvene mreže "eksplodiraju", ponajviše iz jednog razloga. Na internetu su ovih kužile fotografije iz davne 2003. na kojima mladi Ronaldo priča s tada očaranim dječakom Lingardom.

Upravo je Ronalda Lingard sinoć zamijenio u 72. minuti kod rezultata 1:1, da bi se desilo to što se desilo u finišu meča, a društvene mreže su bile bez milosti.

Jedan od smiješnih i ismijavajućih naslova iznad fotografije Ronalda i Lingarda kaže: "Ronaldo je putovao kroz vrijeme u 2003. da bi rekao Lingardu da se kloni fudbala".

Pogledajte u nastavku neke od smiješnih objava na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.