UMJESTO NA RAČUN EMPOLIJA

Fener uplatio 830.000 eura na pogrešnu adresu: Salon automobila odbijao vratiti novac

Na kraju je reagovao Okružni sud u Nizozemskoj koji je presudio u korist turskog kluba

E. Ćosić

Zajc: Fenerbahče uplatio ratu nizozemskom salonu automobila

Foto: TWITTER


Jedna od najzanimljivijih transfer priča dolazi iz Turske. Naime, Fenerbahče je 2019. godine doveo slovenskog fudbalera Mihu Zajca iz Empolija, ali je prilikom plaćanja obeštećenja napravljena greška, pa je novac za jednu ratu umjesto na računu Empolija završio na računu jednog salona automobila u Nizozemskoj.

Klubovi su dogovorili odgodu plaćanja, a onda su iz turskog kluba poslali novac na pogrešnu adresu. Transfer Zajca je koštao oko 4.000.000 eura, a rata koju je Fenerbahče uplatio na račun nizozemskog salona automobila iznosila je 831.000 eura. 

Međutim, nije tu bio kraj. Naime, Nizozemci nisu reagovali kada su vidjeli toliku sumu novca na svom računu, a kasnije su odbijali zahtjev Fenerbahčea da im vrate novac. Ipak, kako je bila riječ o milionskom transferu i novcu za koji se znala tačna namjena, Okružni sud u Nizozemskoj presudio je u korist turskog giganta.

Na kraju je nizozemski salon automobila vratio novac Feneru. Što se Zajeca tiče, on je odigrao četiri utakmice za "žuto-crne" i postigao je jedan gol.

Više o temi Fenerbahce

NALAZI SE U BJEKSTVU
Poznati turski fudbaler osumnjičen za ubistvo
NA VRH

Podijeli članak na