U SVOM STILU

Ibrahimović podržao prvog igrača koji je objavio da je gej

Poručio mu da je šampion

Ibrahimović: Iskazao poštovanje. AFP

A. V.

28.10.2021

Zlatan Ibrahimović pružio je podršku australijskom igraču Džošu Kavalju (Josh Cavallo), prvom fudbaleru u najjačem rangu nekog profesionalnog takmičenja koji je saopćio da je homoseksualac.

Džoš je dobio podršku velikog broja svjetskih klubova i igrača, ali se posebno izdvaja Ibrahimović, koji se obratio u svom stilu, kratko i efektno.

- Ti si šampion. Fudbal je za sve, moje veliko poštovanje - napisao je Ibrahimović.

Kavaljovo priznanje objavljeno je jučer na službenom profilu njegovog kluba Adelejd Junajteda.

- Veoma sam sretan što sam javno progovorio o tome ko sam zapravo i osjećam veliko olakšanje. Zdravo svima, Džoš Kavaljo (Josh Cavallo ovdje. Imam nešto lično što želim da podijelim sa svima. Ja sam fudbaler i ja sam gej - počeo je Cavaljo u video poruci.

Njegova odluka da bude potpuno iskren izazvala je lavinu reakcija širom planete.

- Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem sretniji zbog odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga riješio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvijek sam osjećao potrebu da se krijem, jer sam se stidio. Krio sam ko sam, kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram fudbal i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim - objasnio je Kavaljo.

Kavaljo je, ipak, dodao da je zabrinut da bi njegova seksualna opredijeljenost mogla da mu bude problem u karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.