SAHRANJEN BEZ SRCA

Argentinski doktor i novinar tvrdi: Grupa navijača planirala je ukrasti Maradonino srce

Autor knjige Nelso Kastro, između ostalog, ističe da je Maradona bio ovisnik od svega što je bilo loše po njegovo zdravlje

Kastrova knjiga privukla mnogo pažnje. zyri.net

M. K.

22.11.2021

Legendarni Diego Armando Maradona, preminuo je prije godinu dana u Buenos Ajresu u 60. godini života.

Njegova smrt je za mnoge ostala misterija, a čak je i podignuta optužnica protiv njegovog doktora, inače neurohirurga Leopolda Lukea, protiv koga se vodi postupak.

Ovih dana pažnju je skrenuo je argentinski doktor i novinar Nelson Kastro (Castro) koji je objavio knjigu  "Dijegovo zdravlje: Istinita priča", a u kojoj otkriva medicinske detalje smrti legendarnog fudbalera.

Autor knjige, između ostalog, ističe da je Maradona bio ovisnik od svega što je bilo loše po njegovo zdravlje, a mnogo pažnje skrenula je priča o planiranoj krađi Dijegovog srca, te je tako, kako kaže, otkrio i zašto je uopšte Dijego sahranjen bez pomenutog organa.

- Postojala je jedna grupa navijača Himnasije, koja je planirala da upadne i da ukrade Maradonino srce. Kada je to otkriveno, srce je izvađeno da bi se proučilo, jer je bilo veoma važno za utvrđivanje uzroka njegove smrti, pa je kasnije i sahranjen bez srca, tvrdi doktor, dodavši kako je "Maradonino srce bilo skoro dva puta veće od normalnog čovjekovog srca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.