PRETUKAO RADNIKA

Nekad najplaćenijem igraču u historiji Totenhema prijeti zatvor

Kris Armstrong ušao je u historiju Premijeršipa i kao prvi igrač koji je pao na testu na drogu u martu davne 1995. godine

M. K.

Armstrong je nekad bio zvijezda Premijeršipa

Foto: Twitter


Kris Armstrong (Chris Armstrong), fudbaler koji je najveći dio svoje karijere proveo u Totenhemu, prethodnih nekoliko godina imao je problema sa zakonom, uglavnom zbog droge, a 2016. je i uhapšen zbog posjedovanja kokaina i ekstazija.

Bivši fudbaler, koji je ušao u historiju Premijeršipa kao prvi igrač koji je pao na testu na drogu u martu davne 1995. godine, ponovo je pao u probleme sa zakonom.

Naime, kako prenose engleski mediji, Armstrongu prijeti zatvor zbog tuče u jednom supermarketu, u naselju Čelzi, u kojem je u julu 2021. bacio radnika na pod kada mu je rečeno da ne može kupiti cigarete, nakon čega je uhapšen.

- Kada su mu rekli da ne može kupiti cigarete, postao je agresivan. Udario je radnika šakom u lice, udarajući ga potom nogom kada je pao na zemlju, opisao je tužilac Nejtan Fuler (Nathan Fuller), a prenijeli su engleski mediji. 

Armstrong je najveći dio svoje karijere proveo u Totenhemu, gdje je 1995. stigao kao najplaćeniji igrač u klupskoj historiji (4,5 miliona funti), a 2005. godine je odlučio da završi svoju igračku karijeru.

NA VRH

Podijeli članak na