OTKRIO DETALJE

Šokantna ispovijest Patrisa Evre: Bio sam spolno uznemiravan, dilao sam i jeo hamburgere iz kanti za smeće

Bivši as Junajteda govorio o teškom djetinjstvu

Patris Evra. AGENCIJE

A. V.

27.4.2022

Patris Evra (Patrice), bivši kapiten Mančester junajteda i francuske reprezentacije, priznao je da je imao teško djetinjstvo te naveo primjere spolnog uznemiravanja i dilanja droge kao dokaz tome.

Da se saznaju detalji mučnih scena koje je proživljavao u tinejdžerskoj dobi pobrinuo se sam Evra u autobiografiji, a sad i podsjetio na njih, gostujući u jednoj emisiji na BBC-ju.

- Prije fudbalske karijere radio sam tri stvari. Prodavao sam drogu, bio ispred dućana zbog novca i radio u dućanu koji je prodavao televizore. Jedna od tih stvari nije istinita - rekao je Evra pa brzo otkrio: "

- Nisam prodavao televizore. Ostale dvije stvari sam radio. Imao sam tada 13 godina.

Dodao je da je katkad u ponoć znao koristiti priliku kad bi u smeće bili bačeni hladni hamburgeri. 

- Išli smo tada u koš za smeće - priznao je pa dodao da ga je fudbal spasio i da mu je najradosnija uspomena ona kad je imao 17 godina i kad je uzbuđen iz hotela zvao majku sretan što mu drugi služe hranu, a on ima dvije vilice i dva noža uz tanjir.

- To je bilo poput raja - objasnio je pa priznao i da je prošao kroz pakao: 

- Spolno uznemiravanje koje sam pretrpio kad mi je bilo 13 imalo je strahovito velik utjecaj na mene. Sramio sam se. Kad ne možete vjerovati autoritetu, ne možete vjerovati nikome. Bio je moj učitelj.

Evra je s Junajtedom osvojio pet naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka. Titule je osvajao i kao igrač Monaka i Juventusa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.