BIO ZVIJEZDA TIKTOKA

Preminuo Brazilac koji je sebi ubrizgavao ulje da bi povećao mišiće

Segato je ranije rekao kako je bio inspirisan građom Arnolda Švarcenegera i izmišljenim likovima poput Hulka

M. K.

Brazilski Hulk na kraju nije izdržao

Foto: TWITTER


Brazilski bodybuilder i TikTok zvijezda koji je stekao 1,6 miliona pratitoca ubrizgavajući si ulje kako bi stvorio ogroman biceps, preminuo je na svoj 55. rođendan u Ribeirao Pretu.

Valdir Segato je godinama koristio injekcije sintola i pored opasnosti od moždanog udara i infekcija kako bi proizveo glomazne bicepse, prsne i leđne mišiće.

Segato je ranije rekao kako je bio inspirisan građom Arnolda Švarcenegera (Schwarzenegger) i izmišljenim likovima poput Hulka, te je govorio kako je ponosan što ga na ulicama zovu ''čudovište'', piše Daily mail.

Prije šest godina upozoren je da će se suočiti s amputacijom ili u najmanju ruku oštećenjem živaca i unakaženjem mišića, ako nastavi koristiti injekcije kako povećao mišičnu masu. 

Jedan od prijatelja i komšija Segata rekao da je Brazilac na dan njegove smrti zamolio njegovu majku za pomoć, žaleći se na nedostatak zraka.

- Bilo je oko šest ujutro, otprilike. Prošao je puzeći kroz stražnju kuću i došao do prednje. Zatim je pokucao na prozor moje majke, kucao, kucao, onda se ona probudila i rekao je "pomozite mi, pomozite mi jer umirem", rekao je Moises, prema javljanju brazilskih medija.

Odvezen je nakon toga u Jedinicu za hitnu pomoć, ali nije mu bilo spasa.

NA VRH

Podijeli članak na