PROBLEMI ZA VELŠANINA

Rajan Gigs suočen s novim optužbama bivše djevojke: Stalno tražio seks, slao 50 poruka u satu i imao osam afera

Prijetio da će joj uništiti karijeru

Rajan Gis. AGENCIJE

A. V.

10.8.2022

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs (Ryan Giggs) istovremeno je bio u vezi s devet žena, otkrila je danas na sudu Kejt Grevil (Kate Greville), koja je iznijela mnogo detalja.

Grevil je Gigsa optužila za napad i nanošenje tjelesnih povreda u novembru 2020. godine, a pred Kraljevskim sudom u Mančesteru otkrila je da je saznala da Velšanin, pored nje, održava veze sa još osam žena i zbog toga je odlučila da ga ostavi.

Uznemirujuće poruke

- Ono što sam našla na njegovom ajpedu bilo je gore nego što sam mogla da zamislim. Imao je afere s osam žena dok je bio sa mnom. To su bile ozbiljne veze - izjavila je Grevilova na sudu.

Ona je otkrila da je s Gigsom bila u vezi od 2013. godine i da su tada oboje bili u braku, ali da je ona dva mjeseca kasnije ostavila muža zbog bivšeg fudbalera Mančester junajteda.

Gigs je optužen da je 1. novembra 2020. godine napao Kejt Grevil i nanio joj tjelesne povrede u njegovoj kući u Vorsliju, u Mančesteru.

Rajan Gigs i Kejt Grevil. AGENCIJE

Navela je da joj je Gigs slao i po 50 poruka u satu, prijetivši i da će joj uništiti karijeru.

- Nikada me ne bi ostavljao na miru, nikada nije bilo trenutka da nije želio da imamo seks. Kada mu ne bih odgovorila, dobila bih mnogo uznemirujućih poruka. Slao mi je jednom mejl s ucjenom, to je bio video našeg seksa. Rekao je da bi poslao ovo ljudima ako mu ne odgovorim - rekla je Kejt.

- Došao bi ujutru kod mene, imali bismo seks, osjećala sam se kao da me koristi samo za seks. Ne bi me ostavio na miru, nikad nije bilo trenutka kada nije želio da ima seks. Došao je kod mene zbog seksa, a onda je odletio u Barselonu s drugom devojkom. Jednog trenutka bi rekao da naša veza neće uspjeti, onda bi mi slao provokativne slike.

Bio nasilan

Gigs je optužen i za napad na njenu mlađu sestru Emu (Emma) tokom istog incidenta. Velšanin je tada navodno nogom šutnuo bivšu djevojku kad mu je saopćila da ga ostavlja, a njenu sestru je udario laktom u vilicu. Međutim, Grevilova je otkrila da to nije prvi put da je Rajan bio nasilan.

- Poludio je u hotelu, zgrabio me za zglobove i vukao po podu. Izbacio me napolje, a stvari bacio je na ulicu. Osjećala sam se poniženo i osramoćeno. Tada je prvi put bio agresivan prema meni. Stalno se ljutio i skrivao je telefon - ispričala je bivša Gigsova djevojka.

Proslavljeni fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Velsa negirao je sve optužbe i odstupio s mjesta selektora fudbalske reprezentacije Velsa, kako bi ekipa imala potreban mir tokom priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Gigs je osam godina bio u tajnoj vezi sa ženom svog rođenog brata Rodrija (Rhodri), Natašom (Natasha), zbog čega se i razveo od supruge Stejsi (Stacey) 2016. godine. Nataša je svojevremeno otkrila da je abortirala Rajanovo dijete, svega nekoliko sedmica prije nego što se udala za Rodrija Gigsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.