VIDEO POSTAO VIRALAN

"VAR za sirotinju": Sudija nije znao je li gol ispravan, pa se snašao na neobičan način

Niže lige u Srbiji nemaju VAR, ali se sudija snašao uz pomoć navijača, pa je preko mobitela gledao da li je gol ispravan

E. Ć.

Lazović na mobitelu navijača gledao je li gol ispravan

Foto: Twitter


Na društvenim mrežama se pojavio hit video iz Srbije, na kojem je jedan sudija na niželigaškoj utakmici između Popovići Vrnjci - Apolon 2018 koristio VAR. 

Naravno, niže lige u Srbiji nemaju VAR, ali se sudija snašao uz pomoć navijača, pa je preko mobitela gledao da li je gol ispravan ili ne.

Iako je video nasmijao mnoge, sudija Stefan Lazović je dan poslije utakmice u Vrnjicima završio karijeru, jer ga je Sekreterijat Strukovne organizacije Fudbalskog saveza Raškog okruga po hitnom spisku skinuo sa liste, prenosi Sport klub.

Inače, Lazović je po struci diplomirani pravnik, a njegova sudijska karijera ostat će upamćena po legendarnoj sceni, a Sport klub navodi da je već ranije zbog komičnog ponašanja bio skidan sa liste sudija.

- Na jednoj od utakmica, iako u ulozi sudije, držao je ruke u džepovima i potom sankcionisan, također, brisanjem sa spiska sudija. Poslije molbe i uz svakojake pravne nonsene, mladi sudija vraćen je na listu, dobrim dijelom zahvaljući vanrednim mjerama u FS Raškog okruga. Vakuum su iskoristili pojedini lokalni moćnici i uslišili Lazovićevu molbu da se vrati pištaljci - navodi SK.

NA VRH

Podijeli članak na