NOGOMET

Dujmović: Željo je prepoznao moj potencijal i ja sam rado prihvatio ugovor

Avaz.ba

9.10.2017

Juniorski golman Plavih, Filip Dujmović, nedavno je potpisao ugovor sa FK Željezničar.

Zvanična stranica FK Željezničar razgovarala je s mladim golmanom o potpisu ugovora, dosadašnjoj karijeri, Omladinskoj školi i Ludogorecu.

Filip Dujmović je rođen 12. marta 1999. godine. Prošao je nekoliko omladinskih selekcija HNK Sloga, a potom je 2015. godine stigao u mostarski Zrinjski. U avgustu ove godine, Dujmović je pojačao juniore Željezničara. Filip je golman, a potpisao je amaterski ugovor na jednu godinu.

– Karijeru sam započeo u HNK Sloga. 2015. godine sam prešao u HŠK Zrinjski. Dok sam nastupao za Zrinjski bio sam član reprezentacije BiH. Svoj prvi nastup za reprezentaciju sam ubilježio na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. Nakon Zrinjskog, godinu dana sam proveo u Hajduku iz Splita, a u julu ove godine sam se priključio FK Željezničar. Zadovoljan sam u Željezničaru. Klub je prepoznao moj potencijal i ponudio mi ugovor koji sam rado prihvatio. Treneri sa kojima radim, Karić i Fejzić su jako kvalitetni treneri golmana koji imaju puno iskustva i od kojih mogu mnogo toga naučiti, istakao je Dujmović kojem je golmanski idol David De Hea (Gea), a omiljeni klub Mančester junajted. 

O svojoj ekipi govori u superlativima, a mišljenja je da Plavi mogu izbaciti bugarski Ludogorec.

– Mislim da su juniori FK Željezničar trenutno najkvalitetnija ekipa u Omladinskoj Premijer ligi i da uz malo sreće možemo odbraniti titulu prvaka. Za par dana je revanš utakmica protiv Ludogoreca. Moje mišljenje je da uz maksimalan pristup utakmici možemo se nadati prolazu u daljnji krug takmičenja, rekao je Filip Dujmović pozdravivši sve navijače Želje.

Utakmica Željezničara i Ludogoreca se igra na Stadionu Grbavica u srijedu, 18. oktobra sa početkom od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.