NOGOMET

Haris Topalović za Avaz.ba: Juniori su zaslužili ovaj rezultat, trudimo se obezbijediti što bolje uslove za igrače

A. Berbić

Piše: N. Kreštalica

30.10.2017

Nakon historijskog uspjeha i izbacivanja bugarskog Ludogoreca (4:3), juniori Željezničara sutra u 14 sati igraju protiv zagrebačke Lokomotive u okviru drugog kola Omladinske Lige prvaka.

O velikom rezultatu koji je odjeknuo u regionu razgovarali smo sa sekretarom Omladinskog pogona FK Željezničar, Harisom Topalovićem. 

Nagrada za rad

Kako kaže Topalović, susret protiv Ludogoretsa pamtit će do kraja života. 

- Iz mog ličnog ugla, mogu kazati da ću 18.10 i tu utakmicu pamtiti do kraja života. Toliko smo snage, vremena i organizacije podredili toj utakmici i na kraju smo nagrađeni za sve to. Kada zažmirim i dalje mogu čuti navijanje sa sjevera i juga, podršku sa zapada, bodrenje saigrača sa klupe, upute trenera i glasove igrača na terenu. Najviše mi je drago zbog igrača jer su oni to zaista i zaslužili. Hvala svima koji su tu noć bili uz nas - rekao je Topalović na početku našeg razgovora.

Navijači su nakon podviga ostali očarani igrom juniora. Topalović kaže da čitava struka uči fudbalere da budu pobjednici. 


- Smatram da imamo jednu jako dobru ekipu, spoj kvalitete i karaktera. Često razgovaramo sa igračima i govorimo im da se na svijetu svi dijele na gubitnike i na pobjednike. Nakon svakog poraza trebaju izvući lekciju i nastaviti još bolje i još jače. Fudbal je ekipna igra i oni moraju biti podrška jedni drugima. Mi „odgajamo“ fudbalere da budu pobjednici, ne samo na terenu, nego i van njega. - rekao je.


Noć za pamćenje ( A. Berbić)

Zajednički do uspjeha


S obzirom na uslove u kojima se nalazi naš fudbal, pogotovo omladinski, doći do ovakvog rezultata bilo je i više nego zahtjevno. Sekretar Omladinskog pogona kazao nam je da je to rezultat svih struktura kluba koje su sarađivale da bi do ovoga i došlo.

- Izrazito sam ponosan na rukovodstvo i uposlenike Omladinske škole. Zahvaljujući organizacijskim sposobnostima našeg direktora i prijatelja Kluba, uspjeli smo obezbijediti sredstva za kreiranje budžeta za projekt Omladinske Lige prvaka. Sve strukture Kluba su se uključile u ovo, od administracije do marketinga. Ipak, mi i dalje trebamo nastojati da našoj djeci obezbijedimo bolje i kvalitetnije uslove za rad jer oni to zaslužuju - kazao je.

Veliki broj navijača Željezničara dao je podršku juniorskoj ekipi te na taj način "upumpao" i finansijsku injekciju Omladinskom pogonu.

- Svi smo pozitivno iznenađeni posjetom i podrškom na Grbavici. Finansije će nam svakako dobro doći, a iskoristit ćemo ih za unaprijeđenje kvalitete rada sa našim igračima. Ovom prilikom pozivam sve navijače da nas podrže i u revanš utakmici sa Lokomotivom 22. novembra. - pourčio je Topalović.

Na kraju, Toplavić je kazao da Omladinska škola FK Željezničar svakodnevno radi promocije kako bi javnost upoznala sa radom i djelovanjem te upisom novih članova.

Kreni i ti stopama Edina Džeke

Topalović je govorio i o projektu „Kreni i ti stopama Edina Džeke“.

- Mogu kazati da je sve veći odziv novih polaznika. Možemo biti ponosni na jedan jako bitan projekt, a to je da je naš dijamant, kapiten "A" reprezentacije BiH i bivši igrač Željezničara, Edin Džeko ambasador Omladinske lige prvaka (UEFA Youth League) i Omladinske škole Fudbalskog kluba Željezničar. Projekt pod nazivom "Kreni i ti stopama Edina Džeke" je naš dijamant, a priča se svodi na to da je sve moguće. Napornim radom, ustrajnošću i voljom sve se može. Želimo da pošaljemo poruku našim mladima da će u životu biti uspona i padova, ali da ništa na svijetu ne može pobijediti čovjeka koji ne odustaje - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.