NOGOMET

FK Novi Grad osvojila treće mjesto na turniru u Vitezu: Među ovim mališanima su novi Džeko i Ibišević

Piše: A. S.

3.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Vitezu je sinoć, u organizaciji Škole nogometa Kolibrići, koja već šest godina djeluje i radi pri nogometnom klubu Rijeka iz Viteza, organiziran je tradicionalni sedmi po redu međunarodni Božićni nogometni turnir za dječake.

Ovaj tradicionalni Božićni nogometni turnir spada u red najkvalitetnijih i najmasovnijih nogometnih turnira u BiH kada je u pitanju dječji nogomet.

Na ovogodišnjem turniru u šest dana održavanja nastupilo je 120 selekcija dječaka. Skoro 60 škola nogometa, nogometnih klubova i nogometnih akademija su bili zastupljeni barem u jednoj takmičarskoj selekciju na ovogodišnjem turniru.

Iako su osvojili treće mjesto, lovorike za sjajnu igri i rezultat pobrali su mališani iz ekipe Novi Grad (godište 2008.) iz Sarajeva. 

Predvođeni sjajnim trenerom Zijadom Aganspahićem osvojili su treće mjesto, a do tog uspjeha stigli su sljedeći mališani: 

Daris Hašimbegović , Ali Zmirić, Amar Višnjić, Hamza Čehović, Faruk Tiro, Ernad Ramović, Ajdin Grbić, Dino Đogić, Admir Pinjo, Hamza Fejza, Faris Pjano i Adin Džeferović.

Vjerujemo da će se o ovim mališanima u dogledno vrijeme još čuti, a u nastavku pogledajte neke od utakmica ovih, vjerujemo, budućih nogometnih reprezentativaca BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.