NOGOMET

Senad Žerić: Ispunio sam igračke snove

Avaz Sport

2.3.2018

Bivši fudbaler Željezničara, Senad Žerić, već nekoliko godina radi kao trener u Omladinskoj školi FK Željezničar, a za zvaničnu stranicu kluba, www.fkzeljeznicar.ba pričao je o svojoj karijeri.

Žerić je rođen 4. septembra 1977. godine u Sarajevu. Za Želju je igrao od 1997. do 2006. godine. Odigrao je ukupno 204 utakmice, a postigao je 41 gol. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a već četiri godine radi u Omladinskoj školi FK Željezničar.

Gotovo čitavu igračku karijeru proveo ja ne Grbavici:

– To je jedan lijep period mog života i jako sam ponosan što sam bio član kluba tolike godine, sa kojim sam osvojio sve što se može osvojiti u našoj državi u više navrata. Jedan sam od najtrofejnih igrača FK Željezničar u historiji kluba, što mi je jako drago jer je Željezničar najveći klub u našoj državi. Sve u svemu zadovoljan sam svojom karijerom. Možda sam mogao i više, ali je bilo potrebno malo više sreće i da nije bilo puno povreda sigurno bi napravio veći uspjeh. Nastupao sam za reprezentativne selekcije, mladu i A. Ispunio sam san nastupajući za najveći klub u državi Željezničar i za reprezentaciju, što je san svakog igrača.

Za period agresije na BiH ističe da je to težak period koji nikad neće zaboraviti, ali isto tako i povratak na Grbavicu koji je bio ispunjen sa mnogo emocija. Istakao je i kakve su uslove imali u prvim sezonama nakon rata. 

– Što se tiče uslova, Grbavica je bila potpuno uništena, a mi igrači smo se presvlačili u improviziranim svlačionicama koje su bile napravljene od kontejnera. Nije bilo ni vode, a ni struje. Danas su puno bolji uslovi zahvaljujući sadašnjoj upravi i gospodinu Misimoviću koji su uložili veliki trud i finansije da bi Grbavica izgledala kao što izgleda danas – kaže Žerić.

Već godinama Senad je jedan od trenera u omladinskom pogonu, a bio je prvi saradnik Omera Joldića u mečevima juniorske Lige šampiona gdje je Željo blistao ove sezone.

– Radim skoro četiri godine u Omladinskom pogonu i velika mi je čast da svoje znanje mogu da prenesem na mlade igrače da bi jednog dana zaigrali za prvi tim i to je jedini cilj kojem težim i bit ću jako ponosan da gledam nekoga od tih momaka kako igra za našeg Želju. Vodim juniore Federalne lige koji se takmiče sa starijim momcima od sebe i pripremam ih za ekipu Premijer lige koju vodi kolega i prijatelj Omer Joldić. Moram da se zahvalim Joldiću što mi je ukazao veliko povjerenje i smatra me kvalitetnim trenerom i čije savjete uvažava i poštuje.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.