NOGOMET

Željini talenti dominirali na turniru „Šampion junior kup“

Avaz Sport

27.3.2018

U FK Željezničaru su izuzetno zadovoljni nastupom svojih mlađih kategorija na 8. Međunarodnom tuniru „Šampion junior kup 2018“, gdje su selekcije kluba s Grbavice bile najuspješnije u tri konkurencije.

Turnir je igran na pomoćnim terenima Grbavice, Koševa, te u Halilovićima. Turnir je okupio veliki broj ekipa iz regiona, a ovo već tradicionalno takmičenje organizovano je za šest kategorija. Za godišta 2003., 2005. i 2006. titule najboljih su ponijeli omladinci Željezničara.

U-15 selekcija Želje odigrala se sjajan turnir, a nakon prolaska u finale deklasirali su gradskog rivala Sarajevo sa visokih 5:0.

U-13 selekcija je također osvojila prvo mjesto na turniru, a u finalu su savladali beogradsku Crvenu zvezdu sa 4:3 nakon izvođenja penala.

U-12 tim „Plavih“ je u finalu savladao Akademiju Sarajevo sa 3:1.

Selekcije U-17 i U-15 su turnir završili na trećim mjestima. U-14 selekcije su uzele učešće sa dvije ekipe. Željezničar plavi su završili na trećem mjestu, a Željezničar bijeli na četvrtom. U-19 selekcija mlađih kadeta turnir je okončala na drugom mjestu.

Omladinci „Plavih“ su se proslavili i sa individualnim nagradama. Najbolji igrač turnira u konkurenciji fudbalera do 15 godina je Dario Ćorić, a također i u konkurenciji do 13 godina najbolji igrač je omladinac kluba s Grbavice, Damir Karkin.

U selekcijama U-12 najbolji fudbaler je bio Aiman Šemdin, dok je za najboljeg golmana izabran Imad Šišić. Timur Helać i Ali Serdarević su u konkurencijama U-17 i U-14 ponijeli laskave titule najboljih strijelaca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.