Dalmatinko kup u nogometu

Šimić dovodi djecu iz cijele Evrope

Avaz Sport
26.04.2018 18:48

Predrag Šimić će ostati upamćen kao igrač koji je osvajao šampionske trofeje s čak pet klubova, Zrinjskim, Širokim, Željezničarom, Zrinjskim i Hajdukom. Sve to napravio je iz Vrbanjuše, odakle je krenuo njegov nogometni put.

Danas je Šimić uspješan trener za mlade kategorije, a prije tri godine inicirao je pokretanje velikog turnira za djecu „Dalmatinko kup“ koji se održava u Dalmaciji.

Na turniru učestvuju djeca iz cijele Evrope, a među njima mnogo je ekipa iz Bosne i Hercegovine. Treći Međunarodni turnir za djecu „Dalmatinko kup 2018.“ održat će se od petka do ponedjeljka, a nastupit će čak 112 ekipa, ukupno oko hiljadu nogometaša i nogometašica.

Ove godine odigrat će se 238 utakmica, a igrat će se na terenima Dugopolja, Primorca iz Stobreča i Uniona. Organizatori su osigurali i prenos svih utakmica na facebook stranici turnira.

- Ponosan sam i sretan što već treću godinu organiziramo turnir, i svake godine je sve masovniji, kvalitetniji i značajniji. Kroz ovakve manifestacije djeca rastu i igrački i psihološki, upoznaju se međusobno. Ove godine imamo učesnike iz Poljske, Italije, Ukrajine, cijelog regiona – rekao je Predrag Šimić.

Osim aktivnosti na Dalmatinko kupu, Šimić već četiri godine trenira dječake u Orkanu iz Dugog Rata. Također, njegovo udruženje „Jahorinko“ (www.jahorinko.com) organizira pripreme za sportske kolektive na Jahorini.

NA VRH