NOGOMET

Malkočević: U Engleskoj nova afirmacija države

Avaz Sport

27.4.2018

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine u petak počinju novu misiju, kojom će još jednom afirmirati naš nogomet u svijetu.

U Trening-centru Nogometnog saveza BiH u Zenici naši talenti počet će pripreme za novi, treći nastup na završnici Evropskog prvenstva, ovog puta u Engleskoj.

Selektori Sakib Malkočević i Zoran Erbez za nastup na Euru odabrali su 20 fudbalera.

- Uglavnom se radi o momcima koji su iznijeli teret kvalifikacija na turnirima u Makedoniji i Austriji, ali imamo i jedno novo ime. Radi se o Maliku Memiševiću iz njemačkog Verdera, koji je završio papirologiju i moći će igrati za nas. Momak je dobio naš pasoš i izrazio je želju da igra za BiH. Kako je jedan od vodećih napadača Bundeslige, bit će značajno osvježenje našem timu – kaže Malkočević, koji je izrazio žaljenje zbog činjenice da je na spisak mogao staviti samo 20 imena pa su neki od fudbalera koji su igrali kvalifikacije, morali otpasti iz kombinacija.

Našu ekipu u grupnoj fazi završnice Eura očekuju selekcije Irske, Danske i Belgije. Može li naš tim iz trećeg pokušaja proći u drugi krug?

- Cilj smo postigli odavno, ali imamo priliku da ponovo afirmiramo državu, Nogometni savez BiH i sve nas. Ići ćemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti šta ćemo uraditi. Na Euru nema laganih protivnika, ali ono što je sigurno jeste da ćemo dati sve od sebe da ne razočaramo – dodaje Malkočević.

Sa mnom ili bez mene

Malkočević zbog zdravstvenog stanja nije vodio ekipu na turniru u Austriji. Sada će biti na pripremama ekipe, a nada se da će moći i u Englesku.

- Još ne znam. Osjećam se dobro, ali putovanje bi moglo biti naporno. Kako god, ova ekipa već se uhodala i bit će spremna za Euro, sa mnom ili bez mene – kaže Malkočević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.