NOGOMET

Odbio sam Nijemce jer želim igrati za BiH!

D. J.

3.5.2018

Mladi nogometaš Malik Memišević (16) već duže vrijeme je u fokusu pažnje stručnog štaba naše kadetske reprezentacije nakon odličnih partija u dresu Verdera iz Bremena. 

U dosadašnjem dijelu „B“ juniorske Bundeslige grupa Sjever-sjeveroistok ubilježio je 24 nastupa i postigao 20 golova uz četiri asistencije. Prema pisanju njemačkog portala Sport 1, jedan je od 12 igrača koji su budućnost svjetskog nogometa. Upravo je on pojačao kadetski tim naše zemlje pred putovanje u Englesku.

- I ranije sam imao pozive iz Nogometnog saveza BiH, ali se nisam mogao odazvati jer nisam imao bosanskohercegovački pasoš. Imam dvojno državljanstvo, naše i njemačko. Imao sam poziv iz Njemačkog saveza, ali sam ih odbio i rekao da ću na Evropskom prvenstvu nastupati za BiH – kaže Memišević.

Ovaj mladić rođen je u Bremenu, a prije Verdera trenirao je u jednom manjem klubu.

- U Verderu sam od uzrasta U-11 i još sam tu. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom karijere. Bit će još bolje, a jedina želja mi je da ostanem zdrav i izbjegnem povrede. Uspijevam uskladiti školske obaveze s treninzima, ali nisam baš najbolji učenik. Morat ću i to popraviti – kaže Memišević.

Spominje da je sportske gene naslijedio od oca koji se bavio atletikom u Višegradu. Nakon agresije na BiH porodica se preselila u Njemačku, gdje je Malik i rođen.

- Mojim roditeljima je bilo drago što je stigao poziv da nastupim za našu reprezentaciju. Doći će u Englesku da navijaju za nas – kaže Memišević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.