Na najbolji način predstavljaju malu općinu Foča

Najtalentiranija generacija NK Kolina: Dječaci iz Ustikoline na završnom turniru za prvaka FBiH

Al.B.
06.06.2018 15:51

Dječaci iz najmlađe selekcije NK Kolina iz Ustikoline učesnici su završnog turnira za pionirskog prvaka FBiH, koji se u četvrtak i petak igra na Koševu.

Radi se o mališanima koji vrijedno treniraju u daleko lošijim uvjetima od svojih vršnjaka iz većih gradova, ali na najbolji način predstavljaju malu općinu Foča u FBiH i BPK Goražde. U Ustikolinu su se vraćali s medaljama osvojenim na nekoliko regionalnih turnira.  

– To su djeca rođena 2005. godine. Prvaci su BPK, prije dva mjeseca smo osvojili turnir na Sokocu, bili smo prvi i u Rogatici, a ovo je sedmi turnir na kojem igramo. Sasvim sigurno je da je ovo najtalentiranija generacija u NK Kolina – kaže trener i predsjednik kluba Amir Polovina.

Od susreta sa Sarajevom, Širokim ili Zrinjskim ne očekuju mnogo, osim da ne prime puno golova. Dvije godine su ili treći u FBiH, a prošle godine sedmi.

– Iz ove generacije treba izdvojiti talente poput Emela Karovića, Mirzu Gluhačevića, Emila Muslića, Anesa Dedovića i Almedina Džombu. Za njih bismo trebali čuti i u narednim godinama, ako se nastave baviti fudbalom – ističe Polovina.

Oglasi

NA VRH