OMLADINSKI NOGOMET

Održan žrijeb parova Omladinske lige BiH

Izvlačenje parova omladinskog prvenstva. D. Jurišić

D. J.

5.7.2018

Danas je u Zenici održan žrijeb parova Premijer omladinske U-19 lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2018./2019. U ovoj sezoni juniorskog šampionata BiH će se takmičiti: FK Borac Banja Luka, NK Čelik Zenica, FK Krupa Krupa na Vrbasu, FK Mladost Doboj-Kakanj, FK Radnik Bijeljina, FK Sarajevo Sarajevo, FK Slavija Istočno Sarajevo, FK Sloboda Tuzla, NK Široki Brijeg Široki Brijeg, NK Travnik Travnik, FK Velež Mostar, HŠK Zrinjski Mostar, FK Zvijezda 09 Bijeljina, FK Željezničar Sarajevo. 

U prvom kolu koje je na programu 4. i 5. avgusta ove godine će se sastati: Čelik - Mladost, Radnik - Velež, Travnik - Sloboda, Krupa - Zrinjski, Željezničar - Slavija, Zvijezda 09 - Široki Brijeg.

Nakon žrijeba održan je i sastanak s predstavnicima klubova Premijer omladinskih liga BiH (U-19, U-17 i U-15). NSBiH su na sastanku predstavljali izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav, predsjednik Komiteta za takmičenje Suad Salibašić i član tog tijela Mirsad Drljević, te stručni saradnik za omladinska i ženska ligaška takmičenja Igor Portner.

Klubovima su predstavljene propozicije takmičenja Premijer omladinske lige BiH 2018./2019., upoznati su sa zahtjevima koji se tiču organizacije utakmica, kao i elementima koji se odnose na ljekarske preglede igrača u skladu s Odlukom Komiteta za sportsku medicinu NS/FSBiH.  

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.