NADE

Želim biti kao Ronaldo

Još kao 13-godišnjakinja debitirala je u našoj pionirskoj reprezentaciji

D. J.

17.9.2018

Mlada nogometašica Bajera iz Leverkuzena Melisa Sipović, rođena 16. oktobra 2003. godine, svojim igrama u njemačkom bundesligašu privukla je pažnju i naše javnosti. Još kao 13-godišnjakinja debitirala je u našoj pionirskoj reprezentaciji, a danas se nalazi na užem spisku selektora Ilije Lucića u U-17 selekciji Bosne i Hercegovine.

Odličan sport

- Moj otac nogometni je trener, a i brat je igrao. Uvijek su mi govorili da je nogomet odličan sport i za djevojke pa sam počela s treninzima. Nije tako jednostavno uklopiti školske obaveze s treninzima, ponekad je stresno, ali imam podršku moje porodice. Volim igrati nogomet i ne treba mi neka posebna motivacija.

Uspijevam završiti sve obaveze u školi i dobra sam učenica. Omiljeni mi je igrač Kristijano Ronaldo i želim jednog dana biti kvalitetna kao – rekla nam je Sipović na početku razgovora koji smo vodili malo na bosanskom, malo na njemačkom jeziku.

Krilna igračica oduvijek je imala želju zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

Elitna runda

- Poziv za reprezentaciju me obradovao, ali sam bila nervozna pred prvu utakmicu, osjećala sam tremu. Poslije je sve došlo na svoje, ubrzo sam se sprijateljila s ostalim djevojkama i imamo odličnu atmosferu u ekipi. Sad s nestrpljenjem očekujem naredne utakmice u Makedoniji. To su moje prve kvalifikacije za Euro, vjerujem da imamo dovoljno kvalitetnu ekipu da izborimo elitnu rundu takmičenja i ponovimo uspjeh prethodnih generacija – ističe Sipović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.