OMLADINSKI NOGOMET I u drugom prijateljskom meču poraženi od Crne Gore

Bh. pioniri u posljednjoj minuti ispustili remi

Crna Gora pobijedila 2:1

Piše: Avaz Sport

Foto: NSBiH


Nogometna „U-15“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je i u drugom prijateljskom meču poražena od Crne Gore.

Nakon 0:2 prije dva dana, ovaj put su izabranici Zorana Erbeza u zeničkom Trening centru u posljednjoj minuti primili pogodak i Crna Gora je pobijedila 2:1. 

Dobru priliku u 7. minuti imao je Marko Babić, ali je njegov šut glavom sa osam metara odbranio golman Nikola Kilibarda. Babić je imao još dva pokušaja iz povoljnih pozicija ali nije bio precizan. Gosti su do prednosti došli u 28. minuti kada je lob udarcem iskosa sa desne strane Mitar Globarević poslao loptu iza leđa Ivana Primorca. Bh. pioniri izjednačuju rezultat u 68. minuti. Aldin Mešić je ubacio sa lijeve strane a Aleksandar Kahvić glavom skreće loptu u mrežu za 1:1. Samo dvije minute poslije Crnogorci postižu još jedan pogodak preko Bogdana Veljića za konačnih 1:2. 

- Iako je ovo prvo okupljanje ove generacije, kvalitet je morao da bude na višem nivou. Današnja utakmica nam je potvrdila ono što smo vidjeli i prije dva dana, a to je da ćemo morati dopuniti ovu selekciju. Neki igrači će morati sačekati na novu priliku, a provjerićemo neke nove. U svakom slučaju ovaj dvomeč je poslužio svrsi i vidjeli smo sa čime trenutno raspolažemo - rekao je po završetku utakmice selektor Zoran Erbez. 

NA VRH