OMLADINSKI NOGOMET

Erbez: Moramo riješiti kvalitetan posjed lopte Ukrajinaca

Nakon prva dva kola BiH i Ukrajina imaju po četiri boda

Zoran Erbez. Arhiv

Fena

15.10.2018

Kadetsku nogometnu reprezentaciju BiH sutra u Doboju kod Kaknja protiv Ukrajine očekuje odlučujući duel prvog kruga u borbi za prva dva mjesta Grupe 2 i plasman u elitnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

U isto vrijeme, s početkom u 15 sati, u Zenici igraju Gibraltar i Island.

Nakon prva dva kola BiH i Ukrajina imaju po četiri boda, Island dva, a samo Gibraltar, koji je bh. tim pobijedio, nema nijednog boda. 

- Naravno, mi očekujemo pobjedu protiv Ukrajine i direktan plasman. Ovo je takvo takmičenje u kojem se brišu rezultati najslabije ekipe u grupi, što znači da će biti nevažno kojim će rezultatom Island dobiti Gibraltar u Zenici. Mi moramo odigrati makar neriješeno protiv Ukrajine, jer će i još četiri najbolje trećepalsirane selekcije od 13 grupa proći u narednu fazu - objašnjava mogućnosti za plasman bh. selektor Zoran Erbez.

On ističe da se, ako riješe kvalitetan posjed lopte ukrajinskog tima, mogu nadati i pobjedi protiv Ukrajinaca. 

- I mi imamo svoj kvalitet i pravo da se nadamo pobjedi. Prve smo dvije utakmice odigrali dobro, ali niko nije mogao predvidjeti da ćemo protiv Islanda ostati s igračem manje - kaže Erbez.

Upravo zbog crvenog kartona neće moći nastupiti David Pisar. Svi ostali igrači su, ističe Erbez, zdravi i spremni, a kroz današnji taktički trening i videoprezentaciju upoznati su s protivnikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.