APSURDI

Kadeti Čelika bez ljekarskih licenci

Zeničke nade zbog tog propusta nisu odigrale meč protiv Mladosti

D.J.

5.12.2018

Seniorska ekipa NK Čelik od ove sedmice je na odmoru koji će trajati do prve polovine januara, za kada je planiran početak priprema za proljetni dio sezone Premijer lige BiH. Međutim, na Bilinom polju je i dalje burno.

Kadeti Čelika su proteklog vikenda trebali odigrati prvenstvenu utakmicu u Doboju kod Kaknja, ali to se nije dogodilo. Nakon što su nedavno zbog nesporazuma s prijevoznikom oko plaćanja ostali u Zenici i nisu otputovali na prvenstvenu utakmicu u Široki Brijeg, ovaj put kadeti utakmicu nisu odigrali zbog isteka ljekarskih licenci.

- Pregledom sportskih legitimacija ekipe gostiju ustanovljeno je da 14 igrača od prijavljenih 17 nema pravo nastupa zbog isteka roka validnosti ljekarskog pregleda, zbog čega zakazana utakmica nije odigrana – piše u izvještaju delegata Berina Pilava iz Sarajeva.

Pokušali smo dobiti objašnjenje iz kluba, ali niko nam se nije javljao. Utakmica je odlukom Komiteta za takmičenje NSBiH registrirana rezultatom 3:0 za ekipu Mladosti.

Osim jačanja prve ekipe, pred kojom je borba za opstanak u Premijer ligi BiH, rukovodstvo Čelika će ove zime morati dodatno poraditi i na konsolidaciji omladinskog pogona kako se ovakve stvari više ne bi događale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.