USPJEH

Mladi bh. "Zmajevi" u Čikagu koračaju ka najvećoj nacionalnoj ligi

Skoro svi timovi su prvaci ove godine

BH DRAGONS: Mladi šampmioni u Čikagu. Facebook

Avaz Sport

24.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

BH DRAGONS fudbalski tim osnovan je u Čikagu prije nepune 3 godine i okuplja isključivo djecu sa prostora Bosne i Hercegovine u kategoriji od 6 do 16 godina.

- Cilj kluba je prvenstveno da pokušamo zbližiti i okupiti djecu porijeklom iz BiH da kroz sportske aktivnosti razvijemo što kvalitetniji fudbalski tim i pojedince, a pritom ne zaboravljamo svoj jezik, tradiciju, kulturu i običaje - rekao je Jasmin Jakupović, trener jednog od timova.

Za nepune tri godine BH DRAGONS su uspjeli okupiti preko sedamdesetero djece, odnosno šest timova (U-6, U-8, U-10, U-12, U-14, U-16), koji se takmiče u regionalnoj Indor ligi u Čikagu i imaju veoma zapažene rezultate. 

Skoro svi timovi su prvaci ove godine, što je ogroman uspjeh za 2018. godinu, a san im je da igraju i u najvećoj nacionalnoj ligi, gdje bi predstavljali BiH. Sa velikim zalaganjem i trudom trenera mališani su veoma profesionalno odradili svoj posao, što je rezultiralo ovim velikim uspjehom.

- Ono što daje moral ovome svemu je što imamo veliku podršku roditelja naše djece i oni nam pružaju posebnu dodatnu snagu da idemo dalje. Naš plan i cilj je nastaviti sa okupljanjem naše djece i predstavljanjem Bosanaca i Hercegovaca po najvećim standardima ovoga sporta - poručuju iz ovog kluba, te posebnu zahvalnost upućuju trenerima Sejadu Haliliću, Dževadu Sorliji, Muharemu Jakupoviću, Jetuli Kalabi (Kallabi), Ediju Fakiću, koji su doprinijeli da za kratko vrijeme bh. "Zmajevi" budu šampionski tim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.