Esmeralda Osmanović: Poziv iz Torina do sada je moj najveći uspjeh

MLADE NADE Ljepotica u kopačkama iz grada Vezira

Esmeralda Osmanović: Poziv iz Torina do sada je moj najveći uspjeh Nogometašica ŽNK Rosa Brandis sjajnim igrama skrenula pažnju mnogih klubova

Esmeralda Osmanović nogometašica je ŽNK Rosa Brandis, kluba iz Travnika koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH. Esmeraldu je nogomet od djetinjstva privlačio, a posebno zbog toga što je to timska igra.  

- Još kao mala igrajući PES-a te nogometa u ulici s braćom i dječacima zavoljela sam nogomet, to me oduvijek privlačilo jer se radi o timskoj igri - kaže Esmeralda, za koju su prve utakmice bile nezaboravne.

Poziv iz Torina

U travničkom klubu Esmeralda igra na poziciji veznog igrača. Za njene usluge interes su pokazali i klubovi iz Premijer lige BiH, ali i evropski. Ipak, privatne obaveze spriječile su transfer.

- Dobivala sam pozive i za najviši rang bh. nogometa, međutim, dalje ne mogu ići jer mi ne odgovara da putujem. Poziv italijanskog Torina do sada je moj najveći uspjeh - otkriva 19-godišnja nogometašica Rosa Brandis.

Mlada Travničanka smatra da predrasude kada je ženski nogomet u pitanju još postoje, ali da se stanje mijenja.

- Predrasude će uvijek biti, ali pored toga treba ostati i razmišljati pozitivno. Polako se počinje prihvatati da i žensko igra nogomet, kojem općenito nedostaje sloga - mišljenja je Esmeralda, za koju mnogi kažu da bi mogla obilježiti budućnost ženskog nogometa u BiH.

Nogometašica travničkog kluba prati i muški nogomet i navija za Barcelonu, dok joj je omiljeni igrač Paulo Dibala (Dybala).

Tajna uspjeha

Osmanović veći dio slobodnog vremena provodi trenirajući, a otkrila nam je i tajnu uspjeha.

- Najviše me odmara šetnja s mojim najbližima, a umaraju me negativni ljudi. Samopouzdanje je prva tajna uspjeha - ističe Esmeralda, koja, pored što trenira nogomet, volontira u humanitarnim organizacijama.

Također, većina muškaraca ne štedi komplimente za njen izgled, što joj svakako prija.

- Svakoj osobi bude drago kad dobije neki lijep kompliment te osmijeh je uvijek tu - zaključuje naša sagovornica, kojoj je najveća želja osim igranja za neki evropski klub, da upiše policijsku akademiju.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH