MLADE NADE

Esmeralda Osmanović: Poziv iz Torina do sada je moj najveći uspjeh

Nogometašica ŽNK Rosa Brandis sjajnim igrama skrenula pažnju mnogih klubova

Esmeralda Osmanović: Nogomet je oduvijek privlačio. Privatni album

Jasmin Alibegović

16.1.2019

Esmeralda Osmanović nogometašica je ŽNK Rosa Brandis, kluba iz Travnika koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH. Esmeraldu je nogomet od djetinjstva privlačio, a posebno zbog toga što je to timska igra.  

- Još kao mala igrajući PES-a te nogometa u ulici s braćom i dječacima zavoljela sam nogomet, to me oduvijek privlačilo jer se radi o timskoj igri - kaže Esmeralda, za koju su prve utakmice bile nezaboravne.

Poziv iz Torina

U travničkom klubu Esmeralda igra na poziciji veznog igrača. Za njene usluge interes su pokazali i klubovi iz Premijer lige BiH, ali i evropski. Ipak, privatne obaveze spriječile su transfer.

- Dobivala sam pozive i za najviši rang bh. nogometa, međutim, dalje ne mogu ići jer mi ne odgovara da putujem. Poziv italijanskog Torina do sada je moj najveći uspjeh - otkriva 19-godišnja nogometašica Rosa Brandis.

Mlada Travničanka smatra da predrasude kada je ženski nogomet u pitanju još postoje, ali da se stanje mijenja.

- Predrasude će uvijek biti, ali pored toga treba ostati i razmišljati pozitivno. Polako se počinje prihvatati da i žensko igra nogomet, kojem općenito nedostaje sloga - mišljenja je Esmeralda, za koju mnogi kažu da bi mogla obilježiti budućnost ženskog nogometa u BiH.

Nogometašica travničkog kluba prati i muški nogomet i navija za Barcelonu, dok joj je omiljeni igrač Paulo Dibala (Dybala).

Tajna uspjeha

Osmanović veći dio slobodnog vremena provodi trenirajući, a otkrila nam je i tajnu uspjeha.

- Najviše me odmara šetnja s mojim najbližima, a umaraju me negativni ljudi. Samopouzdanje je prva tajna uspjeha - ističe Esmeralda, koja, pored što trenira nogomet, volontira u humanitarnim organizacijama.

Također, većina muškaraca ne štedi komplimente za njen izgled, što joj svakako prija.

- Svakoj osobi bude drago kad dobije neki lijep kompliment te osmijeh je uvijek tu - zaključuje naša sagovornica, kojoj je najveća želja osim igranja za neki evropski klub, da upiše policijsku akademiju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.