OMLADINSKI NOGOMET

Bh. kadeti u prijateljskom meču bolji od Slovenaca

Pripreme za nastup u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

D. J.

19.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Prva od dvije prijateljske utakmice U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovenije, odigrana je danas u Trening centru NS BiH u Zenici. 

Vršilac dužnosti selektora naše kadetske reprezentacije, Adin Mulaosmanović, istakao je kako će ove utakmice poslužiti kao priprema za elitni krug kvalifikacija koji počinje 26. marta. "Zmajići" će uz Mađarsku, domaćina grupe, za protivnike imati reprezentacije Norveške i Belgije.

Naši reprezentativci dolaze do prednosti dolazi u 37. minuti. Andrija Drljo odlično šutira sa lijeve strane šesnaesterca gostiju i pogađa suprotni ugao za 1:0. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Madžid Šošić se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu i sa desetak metara loptu pogađa za 2:0. 

Naši reprezentativci su stvarali prilike i u drugom poluvremenu ali nije došlo do promjene rezultata sve do finiša utakmice. Igrala se 88. minuta kada su gosti izveli slobodan udarac, najviši u skoku bio je Žan Vipotnik i pogodio za 2:1.

Za našu reprezentaciju su igrali: Krkalić, Dedić, Bobarić, Kvakić, Drina, Ilinković, Drljo, Muratović, Vitonji, Šošić, Džuderija. Kasnije su u igru ušli: Gasal, Jusupović, Alagić, Šuvalija, Cviko, Bošnjak, Pličanić, Hukić.

Druga utakmica je na rasporedu u četvrtak sa početkom od 11 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.