FSKS

Pionirska reprezentacija Kantona Sarajevo otputovala u Beograd

G. Š.

10.5.2019

Pionirska reprezentacija Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo otputovala u Beograd, gdje će se u subotu i nedjelju održati 17. tradicionalni međunarodni turnir za mlađe pionire “Trofej Beograda 2019.”, koji u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu glavnog grada Srbije organzuje Fudbalski savez Beograda. 

- Ovogodišnji “Trofej” bit će odigran na terenima SC FSB na Adi Ciganliji, a i ovaj put će se za pobjedničke pehara boriti osam selekcija dječaka iz  Ljubljane, Bratislave, Budimpešte, Nikšića, Soluna, Brna i Sarajeva, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo. 

U grupi “A” igrat će selekcije Brna (Češka), Soluna (Grčka), Ljubljane (Slovenija) i Bratislave (Slovačka), a u grupi “B” su reprezentacije Nikšića (Crna Gora), Beograda (Srbija), Budimpešte (Mađarska) i Sarajevo (Bosna i Hercegovina).

Prvi takmičarski dan lopta u SC FSB kreće u 9 sati, kada će se sastati Brno - Bratislava i Solun – Ljubljana.  U 11 sati je na programu ceremonija svečanog otvaranja “Trofeja Beograda 2019,”, a od 11. sati sastaju se Nikšić - Sarajevo i Beograd - Budimpešta. 

Subotnji poslijepodnevni program počinje u 13.30 sati...

Utakmice za plasman odigrat će se u nedjelju. U 9 sati igrat će selekcije koje se bore za 7. i 5. mjesto. Duel za treće mjesto je u 10.30 sati, a u 12 sati finalna utakmica. 

Ulaz na terene SC FSB na Adi Ciganliji je besplatan,

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.