NAJAVA

Manifestacija "Mini šampioni" okuplja 450 djece u Doboju

Bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica

Avaz.ba

22.5.2019

U subotu, 1. juna, od 10 do 15 sati u Gradskom parku u Doboju održat će se deveta po redu manifestacija “Mini šampioni”. 

Ovaj veliki zabavno-sportski događaj za djecu organizira Otvorena zabavna škola fudbala (CCPA-OFFS), pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije "Mastercard", NSBiH i grada Doboja sa svojim službama. 

Učesnici ovogodišnjih ''Mini šampiona'' su djeca koja dolaze iz Doboja, Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj-Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj-Istoka, Banovića i Živinica. 

Više od 450 dječaka i djevojčica iz 30 klubova, vrtića, škola i ustanova iz BiH bit će podijeljeno u timove ovogodišnjih finalista Lige prvaka i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fej-pleja i međusobnog poštivanja. 

- Iskreno mi je drago što je Doboju ove godine pripala čast da bude domaćin ovako velike manifestacije, koja okuplja mlade i ljubitelje sporta. Siguran sam da će Doboj opravdati ukazano povjerenje te da će biti prilike da opet budemo domaćini ovakvih događaja - izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

''Mini šampioni'' će se odvijati na 15 stanica "Fun Footballa", postavljenih u Gradskom parku u Doboju. S djecom će raditi blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz bejbi zonu, likovne i muzičke radionice te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

- Projekat "Mini šampioni" je iznimno važan događaj u kalendaru aktivnosti koje NSBiH podržava i aktivno učestvuje sa svojim dugogodišnjim partnerom, Otvorenom školom fudbala. I ove, kao i svih prethodnih godina,  manifestacija privlači veliki broj dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine. Želimo da Gradski park u Doboju bude mjesto susreta budućih šampiona u fudbalu. Lijepo zajedničko druženje treba proteći u igri i zabavi, a neka  pobjedi međusobno razumijevanje i dječija radost. Svim učesnicima ove manifestacije želim da budu pravi predstavnici onoga što oni zaista i jesu, ambasadori ljubavi i prijateljstva - izjavio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH. 

Esad Hadžijusufović koordinator projekta otkrio je svoja očekivanja.

- Očekujemo više od 450 djece koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka, Liverpula i  Totenhema, moći igrati zabavni fudbal i uživati cijeli dan. Za djecu koja se umore od fudbala, te za posjetioce i prolaznike osigurali smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja – radionice i zonu za bebe, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera  UEFA-e, kompanije "MasterCard" te Nogometnog saveza BiH, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći - rekao je Hadžijusufović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.