POBJEDA SPORTA

Ovako se prave šampioni: Ni kiša nije spriječila malene fudbalere da igraju u čast poginulih heroja Dobrinje

Treći memorijalni fudbalski turnir

Jasmin Alibegović

1.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Da su djeca budućnost BiH u kojoj vrijedi ulagati i za njih se truditi pokazali su danas iz FK Dobrinja, koji su organizirali Treći memorijalni fudbalski turnir u znak sjećanja na 15 poginulih civila Dobrinje na Bajramskom turniru prije 26 godina.

Turnir je okupio 43 ekipe i oko 300 mališana. Osim mladih učesnika iz Sarajeva, učešće su uzela i djeca iz drugih gradova. 

Kao i prethodnih godina, turnir se i ove godine održava dva dana (1. i 2. juni), a danas su nastupale selekcije 2010. i 2011. godište. 

Da je turnir uspješno organiziran i pored kiše i loših vrememskih uvjeta pokazala je i radnosna dječija graja nakon postignutih golova. 

Organizatori su zahvalili djeci i roditeljima što su prepoznali značaj ovog datuma.

- Želimo se zahvaliti svima koji ste danas došli podržati mlade heroje u kopačkama. Oni su pravi primjer kako se treba sportski boriti i ne zaboravljati one koji su dali živote za ovaj grad - poručili su zadovoljni organizatori.  

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na ovaj način mališani su se prisjetili onih koji su se borili za ovo naselje i ovaj grad. Mokri do gole kože, u dresovima koji su bili blatnjavi, igrali su u čast heroja. Po završetku onim najboljim dodijeljene su i zaslužene nagrade i priznanja.   

Podsjetimo, danas je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na parking prostoru u ulici Trg djece Dobrinje obilježena 26. godišnjica pogibije 15 civila Dobrinje. 

Prije 26 godina živote su izgubili Atif Bajraktarević, Mirza Deljković, Alija Godinjak, Alija Gojak, Adnan Mirvić, Kemal Mulaahmetović, Dragan Osadčij, Refik Ramić, Jusuf Razić, Munir Sabanić, Adel Selmanović, Danijel Šolaja, Damir Trebo, Asim Zagorica i Marko Žižić. 

Video: Čitalac

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.