NADE

Barcelona u BiH traži talente za "La Masiju"

Za troje djece besplatno učešće

Avaz Sport

8.6.2019

Balkan je uvijek bio pun talenata, a veliki klubovi su u stalnoj potrazi za njima. Tako će se ove godine prestižni kamp Barcelone održati u Beogradu od 17. do 21. juna na terenima „Kovilovo resorta", gdje će nade od šest do 16 godina moći pokazati šta znaju. Sve će biti pod budnim okom trenera koji će doći iz Barcelone i licenciranih trenera iz regije. Kamp ima i jednu dodatnu specfičnost, da je besplatan za određene kategorije djece, a ove godine će i troje djece iz BiH bez ikakvog plaćanja dobiti priliku da budu dio priče katalonskog diva.

– I ove godine, kao i prošle u Novom Sadu, kamp je humanitarnog karaktera, te je besplatan za vanserijske talente bez roditeljskog staranja ili za talente samohranih roditelja, a zahvaljujući kompaniji BEKO, besplatan je i za one s teritorija Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se pokažu, jer će najbolji igrači po procjeni španskih trenera dobiti besplatan put u Barcelonu i trenažni proces u školi fudbala "La Masija" - kaže direktor Barceloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Organizatori su pozvali trenere, roditelje ili staratelje da im se jave kako bi se zbog blizine termin kampa na vrijeme uspjeli organizirati. Više informacija o kampu mogući su na Instagram i Facebook stranici kampa i na sajtu www.fcbcampsrbija.com, kao i na broj telefona +381 62 853 9728, a prijave za talentovanu djecu mogu se poslati i na mail [email protected].

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.