IGRAJ FUDBAL, ŽIVI ŽIVOT

Željezničar upisao visoku pobjedu, Sarajevo poraženo

Na programu bila četiri meča

Avaz.ba

14.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U okviru drugog kola ovogodišnjeg "G-Drive" međunarodnog turnira u fudbalu, danas su  odigrana četiri meča. Dva susreta igrana su u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko", dok su preostala dva odigrana na stadionu Otoka.

Željezničar - Lokomotiv Plovdiv 3:1 (Gasal, Šošić x2 / Nedanov) 

U prvom susretu sastali su se Željezničar i Lokomotiv Plovdiv. Nakon što su u prvom kolu obje ekipe doživjele poraz, današnji susret je bio motiv više da se opravdaju loše igre iz prvog kola. Počelo je veoma jako i agresivno sa obje strane, a već na samom početku susreta, tačnije u 9. minuti, nakon odličnog pasa u prostor između stopera Lokomotiv Plovdiva, najbolji igrač današnjeg susreta Madžid Šošić izlazi sam na golmana Tomova i rutinski ga matira za vodstvo Željezničara od 1:0. Samo sedam minuta kasnije, nakon kornera sa desne strane, krasan dupli pas su odigrali Gasal i Šošić, a prekrasnim udarcem sa vrha kaznenog prostora loptu u mrežu posprema Gasal za vodstvo Željezničara 2:0. Na samom početku drugog poluvremena, svoj drugi pogodak na susretu postiže prva Željina lokomotiva, danas sjajni Šošić za veliko vodstvo 3:0. Sve što su igrači Lokomotiv Plovdiva uspjeli da urade do kraja susreta, jeste da postignu počasni pogodak u 66. minuti, kada je nakon sjajne kontre pogodio rezervista Nedanov za konačnih 3:1 u korist Plavih sa Grbavice. 

Sarajevo - MTK Budapest 0:3 (Zuigeber, Vertetics x2)

Sjajnu fudbalsku predstavu posjetioci su mogli da vide i u drugom susretu između Sarajeva i Mađarskog MTK Budapest. Igrala se 19. minuta kada se kapiten MTK Istvan Vertetics sjajnim driblingom oslobodio svog čuvara, a onda sa nekih 20-ak metara ljevicom raspalio po lopti i pogodio gornji lijevi ugao gola Sarajeva za vodstvo MTK 0:1. Današnji susret obilovao je sa dosta prekršaja i žutih kartona sa obje strane, a jedan takav prekršaj se desio u 27. minuti na nekih 25 metara od gola Sarajeva. Loptu je namjestio danas najbolji igrač susreta, Vertetics i fenomenalnim udarcem loptu od prečku poslao u mrežu za vodstvo 0:2. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, još jedna neopreznost zadnje linije Sarajeva, kada u kaznenom prostoru fauliraju Zuigebera, a sudac Heljić pokazuje na bijelu tačku. Iako je prvobitno loptu u ruke uzeo kapiten Vertetics kako bi izveo penal, na kraju se odlučio da to prepusti svom saigraču nad kojim je i napravljen penal Akosu Zuigeberu. Zuigeber je poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu gola i to je bilo visokih 0:3. U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao, a ovom pobjedom MTK Budapest se plasirao u finale ovogodišnjeg turnira, gdje će u nedjelju u 12:30h igrati protiv Mure na stadionu Otoka. 

Sutrašnji program na stadionu Safet Zajko:  10:30 sati MTK Budapest - Vardar; 12:30 sati Lokomotiv Plovdiv - Mura 

NK Lokomotiva - Vardar 3:0 (Luka Išlić, Ardit Nikaj, Filipi Anderson)

Na stadionu Otoka po veoma teškom vremenu za igranje sastali su se Lokomotiva i Vardar.  Momčad iz Zagreba je odlično otvorila susret pa preko Išlića stigla do vodstva od 1:0. Nakon pogotka Lokomotiva se zahuktala te je napadala sve jačim intenzitetom na gol protivnika i preko Nikaja dolaze do povećanja vodstva na 2:0. Tačku na ovu utakmicu i odličnu predstavu Lokomotive stavio je Filipi Anderson, te tako svojoj ekipi donio trijumf za prva tri boda na ovogodišnjem izdanju G-Drive međunarodnog fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina, dok je Vardar ovim porazom ostao jedina ekioa u grupi A koja nije osvojila niti jedan bod. 

NŠ Mura - FK Crvena Zvezda 3:1 (Tijo Cipot, Vid Sarić a.g., Jan Bruno Kralj / Dušan Pecarski) 

Mura je na jučerašnjem meču protiv Željezničara pokazala da je ozbiljan kandidat u borbi za trofej na ovogodišnjem G-Drive turniru. Tako su danas odigrali još jednu odličnu partiju i slavili sa 3:1 protiv ekipe Crvene Zvezde. Cipot i Kralj su odigrali odličan meč i upisali se u listu strijelaca, dok je treći pogodak za Muru djelo Sarića koji je postigao prvi autogol na ovogodišnjem izdanju turnira. Utješni gol za Zvezdu djelo je uvijek raspoloženog Pecarskog, koji već sada nagovještava da bi u budućnosti mogao bitu odličan golgeter. 

Sutrašnji program na stadionu Otoka:  10:30 sati Sarajevo - Lokomotiva Zagreb; 12:30 sati Željezničar - Crvena Zvezda 

TABELE

Grupa A 

1. MTK Budapest 6

2. Lokomotiva Zagreb 3

3. Sarajevo 3

4. Vardar 0

Grupa B

1. Mura 6 

2. Crvena Zvezda 3

3. Željezničar 3

4. Lokomotiv Plovdiv 0

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.