ZENICA

Kadetske selekcije BiH i Azerbejdžana remizirale bez golova

Meč odigran u Trening-centru NSBiH

D. J.

15.6.2019

Zenica: Detalj s utakmice. D. Jurišić

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas drugu međunarodnu prijateljsku utakmicu s odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana u Trening-centru NSBiH u Zenici.

Prvu priliku su imali naši reprezentativci. Igrala se 10. minuta kad je Admir Bristrić odlično šutirao s ivice kaznenog prostora, a Eldar Tagizada izbacio loptu u korner. Dvije minute kasnije pokušao je i Dario Ćorić iskosa s desne strane, ali je golman Azerbejdžana još jednom dobro intervenirao.

Bristrić ponovo pokušava s lijeve strane u 27. minuti, no Tagizada je ponovo na visini zadatka. Golman gostiju je bio uspješan i nakon šuta Ćorića s desetak metara u 38. minuti. Igrala se 44. minuta kad je Bristrić šutirao snažno iz slobodnog udarca s preko 25 metara, a lopta odlazi malo iznad gola gostiju.

Luka Božičković u 48. minuti kreće ka protivničkom šesnaestercu, šutira s 15 metara i pogađa stativu, lopta mu se ponovo odbila, ali je ovaj put šalje pored gola. Dobru priliku naši kadeti propuštaju u samom finišu utakmice. Tomislav Krstanović prolazi skoro polovicu terena, ali na njegov ubačaj kasni Dino Nuhanović i utakmica se završava bez pogodaka.

Za BiH su igrali: Dalipagić, Musić, Božičković, Šukilović, Popara, Mehičević, Račić, Zulić, Grgić, Bristić, Ćorić. Selektor: Adin Mulaosmanović. Još su igrali: Šetka, Fejzić, Nuhanović, Brandić, Trako, Sejmenović, Krstanović, Soldo, Požegić.

Podsjećamo da je u prvoj utakmici, igranoj dva dana ranije, rezultat glasio 3:0 za našu reprezentaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.