NOGOMET

Turnir "Igraj fudbal, živi život": U finalu MTK i Mura

S jedne od današnjih utakmica

A. Ču. / Avaz.ba

15.6.2019

Završene su utakmice grupne faze osmog G-Drive međunarodnog fudbalskog turnira  “Igraj fudbal, živi život” na stadionu Otoka i Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.  

U sutrašnje finale nakon 3. kola plasirale su se ekipe MTK iz Budimpešte i slovenske Mure.

MTK Budapest - Vardar 4:1 (Dora x2, Kovacs, Bakos / Stojanovski)

U prvom susretu sastali su se MTK i Vardar. Ekipa MTK se već nakon dva kola plasirala u finale turnira, pa je ovaj posljednji susret u grupi trener Zsolt iskoristio priliku da izvrši čak 8 izmjena, i da svoje najbolje igrače sačuva za sutrašnje finale. Ni to nije spriječilo da njegova ekipa pruži odličnu igru i savlada ekipu Vardara. Igrao se 33. minut susreta kada je u kaznenom prostoru Vardara srušen Horvat, a sudac Šehović pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Donat Dora za vodstvo MTK 1:0.

Na samom početku drugog poluvremena, nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru Vardara, najbolje se snalazi Dora i glavom postiže svoj drugi pogodak za vodstvo MTK od 2:0. Najljepši trenutak na utakmici se desio u 54. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Vardar na 20 metara od gola MTK. Loptu je namjestio Georg Stojanovski i sjajno pogodio preko živog zida za smanjenje rezultata na 2:1. Međutim, samo 3 minute kasnije Matjaš Kovač (Matyas Kovacs) pogađa i vraća prednost MTK od dva gola. Konačan rezultat pet minuta prije kraja postavlja Sombor Bakoš (Zsombor Bakos) za konačnih 4:1 i ubjedljivu pobjedu MTK.

Lokomotiv Plovdiv - Mura 2:3 (Kazakov, Tabakov / Vuksanović, Jumerski, Sedej)

Odličnu fudbalsku predstavu prikazali su i igrači Lokomotiv Plovdiva i Mure. U 28. minuti u kaznenom prostoru Lokomotiv Plovdiva fauliran je Vito Štrakl, a danas odlični sudac Ćatibović je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa bijele tačke bio je Nikola Vuksanovič za vodstvo Mure 0:1. Samo minut poslije gola, uslijedio je novi napad Mure, kada nakon centaršutra sa desne strane, loptu u svoju mrežu nespretno šalje Stavri Jumerski (Yumerski) i to je 0:2. Igrala se 35. minuta kada je Vid Sedej sam izašao ispred golmanaTomova i matirao ga za vodstvo Mure od 0:3.

U drugom poluvremenu sjajan pogodak u 67. minutu za Lokomotiv Plovdiv udarcem sa vrha kaznenog prostora postigao je Dimitar Kazakov. Najljepši trenutak susreta desio se u 72. minuti kada je Angel Tabakov prekrasno pogodio sa 20 metara u desni gornji ugao nemoćnog golmana Erjaveca za smanjenje vodstva Lokomotiv Plovdiv - Mura 2:3. Do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao.

Sarajevo - Lokomotiva Zagreb 0:2 (Jovašević autogol, Groznica)

Sarajevo i Lokomotiva su odigrali veoma zanimljiv susret, u kojem su na kraju sa 2:0 slavili gosti, te će sutra igrati meč za treće mjesto.

Prvih dvadesetak minuta utakmice obje ekipe su bile oprezne. Pa tako većih iznenađenja nije bilo sve do 25. minuta kada Jovašević postiže autogol i protivničkom taboru donosi prednost od 1:0. Do kraja poluvremena nije bilo većih iznenađenja, pa se s ovim rezultatom otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela Lokomotiva preko Groznice povećava prednost na 2:0.

Ovu prednost su čuvali sve do kraja meča i tako osigurali još jedan nastup na ovogodišnjem izdanju G-Drive međunarodnog fudbalskog turnira za uzrast do 17 godina "Igraj Fudbal, Živi Život".

Željezničar - Crvena Zvezda 1:2 (Drina / Karlovački, Pecarski)

Duel dva renomirana protivnika na kraju je pripao Beograđanima, koji su stigli do trijumfa od 2:1.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma monotono, sa po nekom prilikom na obje strane, ali mreže su mirovale pa se na odmor otišlo sa nepopularnih 0:0.

U drugom poluvremenu Plavi su zaigrali nešto bolje, pa su početnu inicijativu u drugom poluvremenu krunisali preko Drine u 51. minutu za 1:0.

Ipak, radost Željezničara je trajala samo desetak minuta, jer je Karlovački u 63. minutu pogodio za poravnanje na 1:1.

Igrao se 80. minut kada je možda i najbolji igrač turnira, Pecarski zatresao mrežu Željezničara, te tako postavio konačnih 2:1 u korist Crveno-belih iz Beograda.

Sutrašnji program na stadionu Otoka

10:30 - Lokomotiva Zagreb - Crvena Zvezda (UTAKMICA ZA 3. MJESTO)

12:30 - MTK Budimpešta - Mura (FINALE)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.