NSBIH

Musa: Slovaci su malo uigraniji od nas

Musa: Možda bi najrealnije bilo da je utakmica završila neriješeno. Arhiva

G. Š. / Avaz.ba

24.9.2019

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine U-18 poražena je u Trening centru NSBiH u Zenici u prvom kontrolnom susretu protiv reprezentacije Slovačke rezultatom 0:1 (0:1).

Gosti su u 22. minuti došli u vodstvo preko Gabriela Hornjaka (Hornyak), kojeg je uposlio Roman Čerpkai. S tim se rezultatom otišlo i na odmor, a rezultat se ni u nastavku nije mijenjao, mada su bh. juniori u drugom poluvremenu bili agilniji i imali više šansi.

Drugi meč ove dvije selekcije, koji je na programu u četvrtak, 26. septembra, sa početkom u 11 sati, također će biti odigran u Zenici.

Po završetku utakmice selektor juniorske reprezentacije BiH Slaven Musa je izjavio:

- Kad pogledamo rezultat, naravno da ne možemo biti zadovoljni. Međutim, bila je to ravnopravna utakmica gdje smo i mi imali svoje prilike. Možda bi najrealnije bilo da je utakmica završila neriješeno, ali se pokazalo da su Slovaci malo uigraniji od nas. Momcima nemamo što zamjeriti, borili su se. Šteta što nismo uspjeli postići pogodak, ali imamo za dva dana još jednu utakmicu i vjerujem da će biti bolje, rekao je Musa.


Bosna i Hercegovina - Slovačka 0:1 

ZENICA Trening centar NSBiH. Sudija: Aldin Sofić (Zenica). Asistenti: Mirza Doglod i Elman Čolak (Zenica). Četvrti sudija: Harun Šarić (Zenica). Strijelci: 0:1 Hornyak (22. minuta). Žuti kartoni: Ćetković (BiH), Leitner (Slovačka). 

BiH: Nikola Ćetković, Din Cviko, Marko Kujundžić, Marko Kuzmanović, Amar Kvakić, Faruk Duraković, Andrija Drljo, Silvio Ilinković, Ammar Đuderija, Amel Muratović, Nikša Šilić. Igrali su još: Lejs Pličanić, Benjamin Redžić, Amel Šehić, Ajdin Jusupović, David Čavić, Aid Tabaković, Ermin Ajanović. Selektor: Slaven Musa.

SLOVAČKA: Belko Luboš, Juraj Lacko, Patrik Leitner, Matuš Capko, Dominik Javorček, Roman Čerepkai, Adrian Mojžiš, Sebastian Nebjla, Adrian Kapralik, Gabriel Hornjak, Stanislav Olejnik. Igrali su još: Csaba Biricz, Tomaš Kubik, Jakub Štefančin, Adam Tučnj. Selektor: Stanislav Macek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.