REAKCIJE

Iz Želje objavili: Nije bilo incidenta na Grbavici

Neki portali preuveličali stvari

Alihodžić: Nije bilo problema. Facebook

Piše: N. D.

21.10.2019

Nakon odigrane utakmice između pionira Željezničara i Glasinca 2011 u okviru šestog kola Omladinske lige Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo pojavila se informacija da je tokom utakmice bilo nesportskog navijanja i vrijeđanja igrača od domaćih navijača. 

Povodom toga direktor Omladinske škole Haris Alihodžić obavio je razgovore sa službenim licima koji su prisustvovali utakmici, komesarom takmičenja, delegatom Barićem i sudijama, kako bi utvrdio činjenično stanje. 

– Pregledom službenih dokumenata, kao i nakon razgovora s ovlaštenim osobama koji su pratili ovaj susret zaključeno je da nema nikakvih negativnih zabilješki, niti je bilo fizičkog ili verbalnog sukoba - izjavio je Alihodžić. 

On je naglasio da je obavio telefonski razgovor s trenerom OFK Glasinac 2011 Ognjenom Kreštalicom, koji mu je potvrdio da nije bilo nikakvog incidenta, te da su informacije koje su se pojavile na pojedinim portalima "malo prenapuhane". 

- Dragan Renovica, zadužen za odnose s javnošću u OFK Glasinac 2011, potvrdio je da se informacija prvobitno pojavila na zvaničnoj stranici kluba OFK Glasinac 2011 te da je nakon razgovora s predstavnicima FK Željezničar i uvida u službene podatke uklonjena sa stranice - objavio je Željezničar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.