PRIPREME

Bh. kadetkinje odradile posljednji trening pred utakmicu s Engleskom

Kvalifikacije za Euro 2020.

Bh. kadetkinje: Pružiti maksimum i protiv Engleske. NSBiH

J.A./Avaz Sport

23.10.2019

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine, nakon odlične igre u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2020. protiv Belgije, sada su u potpunosti posvećene pripremi za još jedan susret s visokorangiranim protivnikom. 

Trenerica u stručnom štabu naše kadetske selekcije Alisa Spahić očekuje da igračice protiv Engleske ponove pristup iz prvog kola.

- Danas je odrađen posljednji trening pred utakmicu s Engleskom. Radili smo na ispravljanju grešaka koje smo uočili u prethodnom meču, kako bismo i u ovoj utakmici ostvarili dobar rezultat. Odlična atmosfera među djevojkama i stručnim štabom je i doprinijela odličnom izdanju u prvoj utakmici i bodu protiv Belgije. Iz tog je proizišlo još veće zajedništvo i pravi je užitak biti dio ovoga tima. Protiv Engleske ćemo kao i u prvoj utakmici pružiti maksimum i nadamo se dobrom rezultatu. Pokazali smo koliko smo opasni u meču protiv Belgije. Sve dok se budemo ovako ponašali protiv velikih ekipa i uz „fajt“ na terenu, imat ćemo šanse za dobar rezultat - rekla je Spahić u izjavi za zvaničnu stranicu NSBiH. 

Meč između Bosne i Hercegovine i Engleske na programu je sutra u 15:30 sati u Trening centru NSBiH u Zenici uz direktan prijenos na zvaničnom YouTube kanalu Saveza. Engleskinje su u prvom kolu pobijedile Hrvatsku sa 2:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.