TRENERI

Gogalić selektor najmlađe reprezentacije u BiH

Cilj nam je okupiti djecu koja trenutno pokazuju najviše talenta, kaže bivši igrač Sarajeva

Gogalić: Dugogodišnji rad s djecom. Avaz

Piše: N. D.

19.11.2019

Moglo bi se reći da je to nesvakidašnja, ali izuzetno kvalitetna stvar koja se dešava u našem fudbalu. Uskoro će se formirati reprezentacija U-9. Istina, samo u Kantonu Sarajevo, ali svakako to može donijeti samo dobro za ovu sredinu, ali i druge u BiH koje mogu krenuti tim stopama.

Kako saznajemo, selektor te reprezentacije bit će Nermin Gogalić, bivši fudbaler Sarajeva, koji već duži niz godina uspješno radi u veoma organiziranoj Školi fudbala Bambinosi iz Sarajeva.


Imamo priliku

– Drago mi je da mi je ukazana takva čast, da sam dobio povjerenje ljudi iz Saveza. Ovo mi je jedna vrsta satisfakcije za sve ono što sam do sada radio. Kanton Sarajevo ima takmičenje za taj uzrast koje je pod okriljem Fudbalskog saveza KS. Jedini smo u BiH s takvim takmičenjem, pa imamo priliku tu djecu vidjeti na jednom mjestu – kaže Gogalić za „Dnevni avaz“. 

Prema njegovim riječima, jedva čeka okupljanje i željan je rada, a sarađivat će s trenerima Edinom Dudom i Ervinom Omerovićem, s kojima će imati redovne konsultacije.


Dosta talenata

– Osjetljiv je to uzast djece. Već znamo da u tim kategorijama ima dosta talenata i da neće biti nimalo lagan zadatak izdvojiti one najbolje. Pokušat ćemo to uraditi na najbolji mogući način, a ne mora značiti da će isti biti na narednim okupljanjima. Iz mog iskustva znam da se razvoj i forma tih mališana jako brzo mijenjaju – naglašava trener Bambinosa.

U svakom slučaju, ideja vrijedna hvale, ali nadati se da će se zaista pretvoriti u djelo i da neće ostati slovo na papiru. Realan problem je što ta kategorija nema s kim igrati u BiH, jer druge selekcije ne postoje, ali već samo okupljanje mališana bio bi pun pogodak.




Djeci dati poticaj

- Veoma je dobro da se na ovaj način djeci da poticaj za daljnji radi i napredak. Jasno je nama kojeg su oni uzrasta i da se tu ništa ne može predvidjeti, ali treba raditi s djecom i nadati se da će neko od njih jednog dana biti nosilac igre našeg A-tima – poručuje Gogalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.