USPJESI

Omladinski fudbalski klub Bihać nagrađen za odličan rad

Pioniri i kadeti najuspješniji u kantonu

Ekipa Bihaća: bez premca u kantonu. Sport USK

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

23.12.2019

Omladinski fudbalski klub Bihać svjetli je primjer uspješnosti na području Unsko-sanskog kantona.

Ovaj vrhusnki organizirani kolektiv kojeg je osnovao fudbalski stručnjak i bivši trener bihaćog jedinstva i pomoćnik selektora juniorske reprezentacije BiH Ahmet Kečalović okuplja mnoštvo mladih nogometaša koji redovno učestvuju na raznim renomiranim turnirima, ali ne samo da učestvuju već i donose medalje.

Prošle godine recimo u oštroj konkurenciji mališana iz čitave BiH igrali su finale Sportskih igara mladih, najmasovnijeg sportskog događaja na godišnjem nivou, igrači BIhaća učestvovali su u kampovima Real Madrida, Dinama...

Pod trenerskom palicom Kečalovića i njegovih pomoćnika pioniri i kadeti su najuspješniji u kantonu, za šta su dobili priznanja na nedavnoj manisfestaciji proglašenja najboljih fudbalera Unsko-sanskog kantona.

- Osim pionira i kadeta koji su prvi, pojedinačno su nagrađeni Anes Šušnjar kao najbolji kadet, najbolji u konkurenciji pionira je Asim Skalić, a treće mjesto u konkurenciji pretpionira osvojio je Faruk Zjakić. U klubu smo ponosni na ove nagrade i doživljavamo ih kao potvrdu dobrog rada čitavog kolektiva - kazao je Kečalović.

Anes Šušnjar najbolji je kadet za 2019.. Sport USK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.