TALENTI Dobio poziv selektora

Rođen u blizini Beča: Vastićev pulen pred vratima reprezentacije BiH

Dres BiH najveća želja

Piše: N. D. / Avaz.ba

Dizdarević: Uzori Pjanić i Džeko

Foto: Društvene mreže


Među kandidatima za našu U-17 selekciju, koju je proteklih dana u Zenici okupio novi selektor kadetske reprezentacije BiH Nermin Šabić, našao se i Denis Dizdarević (16).

Ovaj mladi igrač Austrije iz Beča u klub je stigao tačno prije godinu, a već u prvoj polusezoni postigao je šest golova u 11 utakmica. O tom učinku pisao je i sam austrijski klub, a sve pod budnim okom prati legendarni Ivica Vastić. Šef omladinskog pogona Austrije jako je zadovoljan razvojem nekolicine igrača iz Akademije, među kojima je i Dizdarević.

Mladi igrač bečke Austrije rođen je u blizini Beča, a roditelji su mu porijeklom iz Sokola kod Gračanice. Kako kaže, njegova najveća želja je nositi dres reprezentacije BiH.

- To je moja najveća želja i nadam se da će se jednog dana i ispuniti. Sviđa mi se ovaj kamp u Zenici, sviđa mi se kako smo trenirali – kaže za „Avaz“ Dizdarević.

Prema njegovim riječima, živio je blizu stadiona, pa ne čudi da mu je prva igračka bila lopta. Kako naglašava, i njegovi fudbalski uzori dolaze iz najjačeg bh. tima. To su Miralem Pjanić i Edin Džeko.

NA VRH

Komentari