KVALIFIKACIJE ZA EP

Musa: Možemo biti zadovoljni grupom

Predstojeća provjera će nam dobro doći

G. Š.

Musa: Selekcije Irske i Bugarske su kvalitetne, ali nadamo se da možemo ostvariti plasman na jednu od prve dvije pozicije

Foto: NSBiH


Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas saznali imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021/22. To su Republika Irska, Bugarska i Crnu Goru.

- Možemo biti zadovoljni grupom u kvalifikacijama za igrače 2003. godište - rekao je selektor reprezentacije BiH U-19 Slaven Musa te dodao:

- Iako smo iz četvrtog šešira izvukli najkvalitetniju ekipu - Crnu Goru, možemo reći da smo dobro prošli kod prve dvije jakosne grupe. Selekcije Irske i Bugarske su kvalitetne, ali nadamo se da možemo ostvariti plasman na jednu od prve dvije pozicije i plasirati se u elitnu rundu.

Naredne sedmice bh. juniori će u Bačkoj Palanci odigrati prijateljski meč sa Bahreinom:

- Nakon dosta problema ove godine, gdje nam je zbog nevremena prekinut jedan od dva prijateljska meča sa Crnom Gorom, te otkazanog dvomeča sa Indonezijom, predstojeća provjera će nam dobro doći. Zbog situacije sa virusom korona, možemo računati samo na igrače koji igraju u bh. klubovima. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i ostvariti dobar rezultat, ističe Musa.

Više o temi Slaven Musa

NA VRH

Podijeli članak na