BH. KADETKINJE

Selektor Ilija Lucić: Cilj je prvo mjesto u grupi

Selektor se osvrnuo i na prvi krug kvalifikacija gdje je naša selekcija završila kao četvrta u grupi iza Njemačke, Portugala i Finske

Lucić smatra da bh. djevojkama trebaju jake utakmice. FSBIH

M. K.

9.12.2021

Ženska U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u ligi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Selektor Ilija Lucić je prokomentarisao grupu u kojoj se uz naš tim nalaze selekcije Belgije i Moldavije.

- S obzirom na to da će završnica Evropskog prvenstva biti održana u našoj zemlji, nama trebaju jake utakmice kako bismo što spremnije dočekali veliko takmičenje. S tim u vezi, volio bih da smo uz Belgiju izvukli neku jaču selekciju od Moldavije. U ligi A nismo ostvarili naša očekivanja i sad smo u nižem rangu, te nam je cilj da osvojimo prvo mjesto u grupi, kaže Lucić za stranicu FSBiH.

Selektor se osvrnuo i na prvi krug kvalifikacija gdje je naša selekcija završila kao četvrta u grupi iza Njemačke, Portugala i Finske:

- Pored problema sa virusom korona, nastupali smo u grupi sa veoma jakim ekipama. Nismo ostvarili rezultatski cilj, ali smo mnogo toga naučili. Utakmice sa jakim protivnicima su bile veliko iskustvo za naše igračice. U posljednjem kolu protiv Portugala nismo zbog korone mogli da računamo na 4 reprezentativke, a i kad ste kompletni nije lako igrati protiv takvih ekipa. U svakom slučaju, pored svih problema s kojim smo se suočili, vjerujem da smo uspjeli da izvučemo pouke i da steknemo jedno novo iskustvo koje će nam pomoći u budućnosti, smatra selektor.

Lucić o predstojećem EURU prvenstvu kaže:

- Na završnici će sudjelovati 8 jakih ekipa. Vidjeli smo u prvom kvalifikacionom krugu da je teško nositi se s njima. Mi ćemo morati da opravdamo to domaćinstvo velikog takmičenja i sve ćemo učiniti da se predstavimo u najboljem svjetlu. Svi se radujemo što će EURO biti održan u Bosni i Hercegovini i jedva čekamo da počne turnir, zaključio je Lucić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.