ŽENSKI FUDBAL

UEFA razvojni turnir: Mlade bh. fudbalerke bolje od Sjeverne Makedonije

Drugo kolo na programu je 7. aprila kad će biti odigrane utakmice Farska Ostrva - Sjeverna Makedonija i Slovenija - Bosna i Hercegovina

Bh. igračice bolje od Makedonki. FSBIH

M. K.

5.4.2022

Ženska U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru FSBiH u Zenici Sjevernu Makedoniju sa 2:0 u susretu prvog kola UEFA razvojnog turnira.

Bh. tim je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, a nakon nekoliko propuštenih prilika i pogođene prečke iz slobodnog udarca, naše reprezentativke u 33. minuti dolaze do prednosti. Nina Pupić je odlično prošla po lijevoj strani i poslala loptu na peterac za Tasneem Dizdarević koja postiže gol.

Slična igra viđena je i u drugom poluvremenu, a u 79. minuti Dizdarević oduzima loptu protivnicama i precizno šutira sa ivice kaznenog prostora za konačnih 2:0. 

Drugo kolo na programu je 7. aprila kad će biti odigrane utakmice Farska Ostrva-Sjeverna Makedonija (12:00 sati, Doboj-Kakanj) i Slovenija-Bosna i Hercegovina (16:00, TC Zenica).

Bosna i Hercegovina je igrala u sastavu: Aleksandra Panić (46. Nadija Golubović), Dalal Bratović, Ivona Radošević (83. Esma Blažević), Elma Brković (73. Lana Jovana Novaković), Nina Brnić (46. Natalija Mirković), Tasneem Dizdarević (83. Freya Gološ), Nina Pupić (83. Emili Sušić), Una Rankić, Dragana Dimitrić, Ajla Građan (33. Lina Hadžikadunić) i Amila Abdukić (46. Bogdana Milićević). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.